- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rašović: Pravi smo vitezovi – hvala Novaku

© Foto: Vaterpolo savez SrbijeVaterpolisti Srbije
Vaterpolisti Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2024
Pratite nas
Srpski vaterpolisti osvojili su zlatnu medalju i treći put uzastopno naciju obradovali najsjajnijim odličjem, a Strahinja Rašović bio je izuzetno ponosan na sebe i saigrače. Posle pobede nad Hrvatskom u finalu zahvalio se i Novaku Đokoviću.
Iako ih je malo ko video u nokaut fazi, a tek da ne pričamo o pobedičkom postolju, srpski vaterpolisti još jednom su pokazali da su jedna od najuspešnijih ekipa u istoriji srpskog sporta.
Zbog takvog podviga nisu mogli da skinu osmeh sa lica niti da obuzdaju emocije, a prve impresije podelio je Strahinja Rašović.
„Kruna karijere, ovo je spektakularno. Toliko naših ljudi, euforija oko finala, svi zajedno smo prisustvovali nečemu najvećem u vaterpolu, što ćemo pamtiti doveka. Osećamo se kao bogovi“, rekao je Rašović.
Posle teškog poraza od Australije Delfini su imali prilike da slave zlato Novaka Đokovića koji ih je inspirisao da nastave da se bore.
„Pobednici, pravi smo šampioni, istinski, pravi vitezovi, hvala svim sportistima u Selu što su naš bodrili, i Novaku, dao nam je ogromnu injekciju posle Australije, mogu do sutra da pričam koliko sam srećan i uzbuđen.Srbija je mala ali ponosna zemlja, ovo nas lansira u orbitu, poznati smo po inatu, od trnja do zvezda“, zaključio je Rašović.
U reprezentaciji Srbije Strahinja igra od 2013. godine, a prošle godine na Svetskom prvenstvu bio je najbolji strelac turnira sa 25 postignutih golova. Srbija je tada ostala bez medalje na četvrtom mestu, ali vratilo se Strahinji za sve fenomenalne partije.
Vaterpolo Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2024
SPORT
Jakšić posle zlata: „Samo mi znamo šta smo prošli – verovali smo!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala