- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikad otpisani – nikad „adio“

© Sputnik / Lola ĐorđevićVaterpolista Srbije Dušan Mandić
Vaterpolista Srbije Dušan Mandić   - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2024
Pratite nas
Pre tri godine pevali su srpski vaterpolisti stihove čuvene pesme: „A sad adio, a sad adio...“ jer se većina opraštala od reprezentacije, a javnost je mislila da se Srbija tom pesmom opraštala i od medalja vaterpolista, ali to nije bio slučaj.
Nova generacija vaterpolista Srbije nastavila je tamo gde je prethodna stala! Delfini su treći uzastopni put osvojili zlatnu medalju na takmičenju koji se organizuje na svake četiri godine.
Vaterpolisti su dokazali da su najbolja ekipa koju je Srbija imala u istoriji sporta, a za njihov uspeh teško je pronaći dovoljno snažne reči pogotovo zbog toga što su bili otpisani!
Verovali su jedni u druge, kapiten Nikola Jakšić najavio je zlato u razgovoru za Sputnjik, ali javnost ih nije doživela kao favorite.
U drugoj utakmici grupne faze ubedljivo su Delfini poraženi od autsajdera Australije i posle toga malo ko je verovao da će proći u nokaut fazu.
Trebalo je oporaviti se od te utakmice i izaći na megdan silovitim Špancima. Pokazali su tada bolju igru, ali pobeda je i dalje bila daleko, međutim i tada su verovali jedan drugom.
Pored pobede protiv Japana uspeli su da upišu i pobedu protiv Francuske, a onda su novi poraz pretrpeli od Mađarske, ali su se ipak plasirali u četvrtfinale gde ih je čekala Grčka.
U bazenu se odvijala prava drama, a onda je u poslednjim sekundama Nikola Jakšić postigao efektan gol sa pola bazena za veliku pobedu!
Ko nije verovao, tada je počeo da veruje, ova ekipa ponovo je krenula po zlato!
Favorizovane Amerikance, na čelu sa bivšim selektorom Dejanom Udovičićem, srpski vaterpolisti pobedili su ubedljivo, a onda su u finale ušli junački, hrabro i silovito, a to mora da se nagradi najsjajnijim odličjem. Kada je bilo najpotrebnije igrali su najbolje, onako kako samo oni znaju.
Moralo je da se vrati onima koji su prošli kroz trnovit put. Kako je Sava Ranđelović rekao on i saigrači morali su da prođu putem punim blata da bi se ponovo okitili medaljom, ali uspeli su.
Vratilo se za Svetsko prvenstvo posle kog su Srbiju svi otpisivali, a Delfini su još jednom pokazali da ih niko nikada ne sme otpisati. Ispraćeni su iz Beograda od strane jednog novinara, a kada se budu vratili čekaće ih cela zemlja.
Dobro nam se vratili šampioni!
Vaterpolo Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2024
SPORT
Jakšić posle zlata: „Samo mi znamo šta smo prošli – verovali smo!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala