- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogdanović: „Americi ne treba ovakva pomoć“

© Sputnik / Lola Đorđević Bogdan Bogdanović
 Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, kapiten Srbije, završio je sa suzama u očima posle poraza od Amerike u polufinalu – 95:91. Herojske su to suze, zbog svega prikazanog, da bi na kraju „ljudi u sivom“ režirali konačan rezultat, poguravši SAD do finala, na šta je „srpski snajper“ poručio da Amerikancima to ne treba.
Godinama unazad Bogdan Bogdanović cepa mrežice širom Amerike i zbog toga je zadužio nadimak „srpski snajper“, jer su mu dalekometne trojke najjače oružje. Pokazao je to u direktnom dvoboju sa američkim Drim-timom koji je bio pred eliminacijom, ali su se onda umešale sudije sa nekoliko, u najmanju ruku, kritičnih i spornih odluka, - jasno, sve na vodenicu Amerikanaca.
Kako je Bogdanović objasnio, pokušali su on kao kapiten, i još neki igrači, da uđu u razgovor sa „ljudima u sivom“, ali su oni to odbili.
Glavni sudija meča bio je Bosanac Ademir Zurapović, koji je imao podršku arbitara iz Paname i Letonije, ali oni nisu želeli da ulaze u bilo kakvu komunikaciju sa srpskim košarkašima i selektorom Pešićem, koji su imali svašta da im kažu, i na svašta da im ukažu.
Sve je jasno, kako se i šta radilo, da bi se na kraju Amerikanci pogurali „na mišiće“ do finala sa domaćinom Francuskom.
Bogdan Bogdanović nije okolišao, gađao je, kao što to čini na parketu, direktno u metu.
„Mi nismo imali takvu vrstu pomoći kada su nas oni hvatali obema rukama. Ipak, ne želim da razmišljam kao gubitnik i vadim se na njih. Hvala svima na svemu, bio je ovo težak poraz, ali sam ponosan na način koji smo se borili“, istakao je kapiten Orlova.
O spornim odlukama sudija, Bogdanović je rekao.
„Pokušali smo da pričamo sa njima, oni nisu pokušavali da razgovaraju sa nama, ali u redu je. Amerikancima nije potrebna ta vrsta pomoći protiv nas. Znate, mi nismo imali takvu vrstu pomoći, kada su oni nas hvatali sa dve ruke. Odigrali smo najbolje što smo mogli. Mogli smo da postignemo još koji koš i da sačuvamo nekoliko poseda na kraju, ali to je košarka“, rekao je Bogdan.
Bogdanović je kao i svi ostali srpski košarkaši učinio sve da Srbija dođe do trijumfa, ali se to, nažalost, nije dogodilo odlukom nekih drugih ljudima.
„Nisam tip koji će da priča o sudijama. Čak sam želeo da pobedim i protiv sudija. Poštovanje za nas što smo bili mirni celu utakmicu i nismo razgovarali sa njima“, zaključio je kapiten hrabre i ponosne Srbije Bogdan Bogdanović.
Stiv Ker - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
SPORT
Gospodski maniri jednog Amerikanca: „Srbi su me učinili skromnim – klasa su!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala