- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija u UN: Zapad opravdava terorističke napade Ukrajine na Kursku oblast

© Sputnik / Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSavet bezbednosti UN
Savet bezbednosti UN - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2024
Pratite nas
Zapadni pokrovitelji hunte Zelenskog „faktički opravdavaju“ teroristička dejstva koje Kijev zapadnim oružjem izvršava u Kurskoj oblasti, saopštio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.
„Zapadni sponzori hunte Zelenskog ne samo da ne kritikuju njena teroristička dejstva, već ih praktično opravdavaju. Prava teroristička šema“, rekao je Poljanski na sednici SB UN.
Prema njegovim rečima, Moskva je više puta objavljivala informacije koje su potvrdili predstavnici afričkih država i evropskih organa reda, na primer, Evropol da oružje koje zapadne zemlje šalju Ukrajini pada u ruke zločinačkih i terorističkih grupa u različitim svetskim regionima.
„Apelujemo na relevantne stručnjake UN organa da makar ne ignorišu ove podatke, već da pažljivo prouče i procene ulogu zapadnih specijalnih službi i njihovih ukrajinskih štićenika u organizaciji i podršci terorističkih napada“, poručio je Poljanski.
Oružane snage Ukrajine su u utorak ujutru pokušale da se probiju na teritoriju Kurske oblasti. Istog dana rusko Ministarstvo odbrane izvestilo je da su ukrajinski vojnici sa oko 300 vojnika, uz podršku 11 tenkova i više od 20 oklopnih vozila, napali položaje jedinica koje pokrivaju rusku državnu granicu u području naselja Nikolaevo-Darino i Olešnja. Prema rečima vršioca dužnosti gubernatora Kurske oblasti Alekseja Smirnova, graničari i Oružane snage Rusije su na granici uništile 16 jedinica ukrajinske tehnike.
Rusko Ministarstvo odbrane u sredu je saopštilo da su tokom noći jedinice Oružanih snaga Rusije, zajedno sa graničnim službama FSB Rusije, nastavile da uništavaju oružane formacije protivnika u susednim područjima Kurske oblasti. Odeljenje je pojasnilo da su gubici ukrajinske vojske iznosili 260 ekstremista i 50 oklopnih vozila, uključujući sedam tenkova, osam oklopnih transportera i tri pešadijska vozila.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Putin razgovarao sa v.d. gubernatora Kurske oblasti: Situacija zahteva hrabrost i prisebnost
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala