- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Putin razgovarao sa v.d. gubernatora Kurske oblasti: Situacija zahteva hrabrost i prisebnost

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa v.d. gubernatora Kurske oblasti Aleksejem Smirnovom kako bi i od njega dobio informacije o tome kakva je trenutna situacija u toj oblasti posle napada ukrajinskih snaga.

„U celini mi je poznato kakva je situacija u Kurskoj oblasti, ona zahteva od rukovodstva regona hrabrost i prisebnost, samo iskustvo nije dovoljno“, rekao je Putin u razgovoru sa Smirnovom koji je vođen putem video-veze.

Putin je od v.d. gubernatora tražio informacije o organizaciji štaba i koordinaciji organa vlasti.
Rad na evakuaciji ljudi u regionu odvijao se danonoćno, traje i sada, u privremenom smeštaju ima mesta, izvestio je Putina v.d. gubernatora regiona Aleksej Smirnov.
Prema njegovim rečima, praktično svi regioni Rusije pomažu u evakuaciji stanovništva.

„Operativni štab neprestano koordiniše situaciju u Kurskoj oblasti. Stalnu podršku regionu pružaju premijer Rusije Mihail Mišustin, pomoćnik ruskog predsednika Aleksej Djumin i ministar odbrane Andrej Belousov“, istakao je Smirnov.

Prethodno, Putin je juče održao sastanak sa Vladom, kao i sa sekretarem Saveta bezbednosti Rusije Sergejem Šojguom, ministrom odbrane Andrejem Belousovom, predsednikom Nacionalnog antiterorističkog komiteta Aleksandrom Bortnjikovom i načelnikom Generalšaba Valerijem Gerasimovom.
Oružane snage Ukrajine su u utorak ujutru pokušale da se probiju na teritoriju Kurske oblasti. Istog dana rusko Ministarstvo odbrane izvestilo je da su ukrajinski vojnici sa oko 300 vojnika, uz podršku 11 tenkova i više od 20 oklopnih vozila, napali položaje jedinica koje pokrivaju rusku državnu granicu u području naselja Nikolaevo-Darino i Olešnja. Prema rečima vršioca dužnosti gubernatora Kurske oblasti Alekseja Smirnova, graničari i Oružane snage Rusije su na granici uništile 16 jedinica ukrajinske tehnike.
Rusko Ministarstvo odbrane u sredu je saopštilo da su tokom noći jedinice Oružanih snaga Rusije, zajedno sa graničnim službama FSB Rusije, nastavile da uništavaju oružane formacije protivnika u susednim područjima Kurske oblasti. Odeljenje je pojasnilo da su gubici ukrajinske vojske iznosili 260 militanata i 50 oklopnih vozila, uključujući sedam tenkova, osam oklopnih transportera i tri pešadijska vozila.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala