- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Sveta stolica ožalošćena zbog vređanja hrišćana na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu

© Tanjug / AP Photo/Andrew Medichini, File Bazilika Svetog Petra u Vatikanu
 Bazilika Svetog Petra u Vatikanu - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2024
Pratite nas
Vatikan je izrazio razočaranje zbog niza scena na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, koje smatra uvredljivim za mnoge hrišćane i predstavnike drugih religija, saopštila je Služba za štampu Svete stolice.
„Sveta stolica je razočarana zbog nekih scena sa ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu i može samo da se pridruži glasovima koji su se podigli poslednjih dana kako bi izrazili žaljenje zbog uvrede nanete mnogim hrišćanima i vernicima drugih religija. Na prestižnom događaju na kojem se ceo svet ujedinjuje oko zajedničkih vrednosti ne bi trebalo da bude insinuacija koje ismevaju verska uverenja mnogih ljudi“, navodi se u saopštenju.
Predstavnici Vatikana istakli su da sloboda izražavanja, koja „se ne dovodi u pitanje“, ipak ima ograničenja kada je u pitanju „poštovanje drugih“.
Ceremonija otvaranja Igara održana je 26. jula. Ogroman broj ljudi izrazio je ogorčenje zbog parodije na „Tajnu večeru“ u kojoj su učestvovali transvestiti i predstavnici LGBT zajednice (koja je zabranjena i smatra se za ekstremistički pokret u Rusiji). Predstavnici MOK i organizacionog komiteta kasnije su se izvinili onim ljudima čija su osećanja možda povredile određene scene ceremonije.
Olimpijske igre održavaju se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.
Ajfelova kula u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2024
RUSIJA
Krah civilizacije: Scene sa otvaranja OI u Parizu zgrozile svet
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala