- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Krah civilizacije: Scene sa otvaranja OI u Parizu zgrozile svet

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaAjfelova kula u Parizu
Ajfelova kula u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2024
Pratite nas
To što se moglo videti na otvaranju OI u Parizu ne samo da je odvratno, nego je i zabranjeno u Rusiji, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Dobro je da gledaoci u Rusiji to nisu videli, dodao je on.
Prema njegovim rečima, MOK se našao na klizavoj stazi onog trenutka kada je prihvatio ceremoniju otvaranja OI sa odvratnim detaljima.
„Čitav scenario se mora usaglasiti sa Međunarodnim olimpijskim komitetom. Nastranosti Francuske Republike poznate su nam odavno, ali teško je poverovati da je to prihvatio MOK i to pred tako velikim međunarodnim auditorijumom, ali na žalost, to je realnost“, rekao je on za ruske medije.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je otvaranje Olimpijskih igara u Parizu bilo „totalni fijasko“.
Zaharova je skrenula pažnju na prikaz „Tajne večere“ sa predstavnicima LGTB* zajednice (ekstremistička organizacija, zabranjena u Rusiji).

„Jedan od glavnih performansa Olimpijade je LGBT* ismevanje Tajne večere, koja je za hrišćane sveti događaj. Apostole su predstavljali transvestiti. Očigledno, u Parizu su odlučili da, pošto su olimpijski prstenovi raznobojni, sve mogu da pretvore u gej-paradu“, zaključila je Zaharova.

Po njenim rečima, uoči i tokom samog događaja bilo je nekoliko stvari koje svedoče o fijasku samog događaja: saobraćajni kolaps koji se dogodio zbog nekakve „sabotaže“, gomila pacova na ulicama, činjenica da su tokom predstavljanja pomešali reprezentacije Severne i Južne Koreje, olimpijsku baklju je nosio „reper narkoman Snup Dog“, zastavu olimpijskog pokreta nosio je konjanik Apokalipse, a „centar grada postao je geto za beskućnike koji hrle na otvaranje Igara“.
Ona je podsetila da je uoči OI priveden kuvar ruskog porekla, koji je optužen za navodnu špijunažu i pokušaj da omete događaj.

„Pitam se koliko je još 'špijuna' trebalo ubaciti da otvaranje Olimpijade u Parizu prođe toliko neuspešno? Ovo nije dno. Ovo je dno Sene“, zaključila je Zaharova na Telegramu.

Parodija transvestita i predstavnika LGBT* zajednice na Tajnu večeru na ceremoniji otvaranja OI razbesnela je i američkog preduzetnika Ilona Maska.
„Ovo je bilo krajnje nepoštovanje prema hrišćanima“, napisao je Mask na društvenoj mreži „Iks“.

„Krah civilizacije“

Mađarski premijer Viktor Orban je rekao da je ceremonija pokazala da Zapad više nema zajedničku moralnu osnovu.
„Na Zapadu misle da naconalne države više ne postoje. Kao posledica toga oni negiraju da postoji zajednička kultura i moral. Nema tog morala ako ste juče gledali otvaranje“, rekao je Orban.
Prema njegovim rečima, sve više zemalja u svetu odbacuje tzv. univerzalne vrednosti Zapada, među kojima ključno mesto ima pokret LGBT*, dok Rusija postaje centar prema kojem se okreću oni koje te zapadne vrednosti ne zadovoljavaju.
Ceremonija otvaranja OI u Parizu pokazala je krah civilizacije i hrišćanske kulture u Zapadnoj Evropi, piše grčki portal „pronews.gr“.

„Burnu reakciju izazvalo je prisustvo transvestita na ceremoniji otvaranja koji su se predstavljali kao Isus Hristos i njegovi učenici na Tajnoj večeri. To jasno pokazuje potpuni krah zapadne civilizacije, pretvaranje praznika olimpizma i njegovih ideala u paradu transrodnih ljudi“, piše portal.

Poslanica Evropskog parlamenta Marion Marešal, nećaka jedne od lidera francuske stranke „Nacionalno okupljanje“ Marin le Pen, takođe je izrazila bes zbog ceremonije otvaranja.
Ona se obratila svim hrišćanima sveta koji se osećaju uvređenim zbog te „parodije na Tajnu večeru“.
„Znajte da to ne govori Francuska, nego leva manjina, spremna na svaku provokaciju“, napisala je ona kasnije na mreži „Iks“.

Italijanski novinar zatražio azil u Rusiji

Burno je reagovao i italijanski novinar Anđelo Đulijano koji je rekao da fracuski predsednik Emanuel Makron ponižava svoju zemlju.
On je na društvenim mrežama napisao da ne želi da bude deo toga i da traži utočište u Rusiji.
„Živeo sam u Kini 30 godina, potpuno sam spreman da se preselim u Rusiju i sa zadovoljstvom bih zamenio svoj italijanski pasoš ruskim. Nisam sam, mi smo tiha većina na kolektivnom Zapadu koja je zabrinuta zbog toga kako stoje stvari“, rekao je on, dodajući da je potresen što LGBT sekta-kult preuzela otvaranje OI i pretvorila ga u cirkus.
U izjavi Sputnjik rekao je da bi voleo da radi za tu medijsku kuću i prihvatio ponudu.
Aerodrom kod francuskog grada Bazel-Miluz-Frajburg
 - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2024
SVET
Nova drama u Francuskoj: Nakon haosa u železničkom saobraćaju - evakuisan aerodrom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala