- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nova drama u Francuskoj: Nakon haosa u železničkom saobraćaju - evakuisan aerodrom /video/

© AFP 2023 / SEBASTIEN BOZONAerodrom kod francuskog grada Bazel-Miluz-Frajburg
Aerodrom kod francuskog grada Bazel-Miluz-Frajburg
 - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2024
Pratite nas
Međunarodni aerodrom kod francuskog grada Bazel-Miluz-Frajburg evakuisan je danas i zatvoren iz bezbednosnih razloga.
"Iz bezbednosnih razloga, terminal je morao da bude evakuisan i trenutno je zatvoren", navedeno je na sajtu tog međunarodnog aerodroma koji se nalazi 20 kilometara jugoistočno od francuskog grada Miluza i 3,5 kilometara severozapadno od Bazela, u Švajcarskoj.
Sat vremena nakon ove objave usledila je informacija da je aerodrom ponovo otvoren.
„Od putnika se traži da kontaktiraju svoju avio-kompaniju za informacije o svom letu. Želimo vam bezbedan i srećan put“, navedeno je na društvenim mrežama.

Haos i u železničkom saobraćaju

Nešto ranije došlo je do zastoja i u železničkom saobraćaju jer su francuske železničke linije paralisane „koordinisanom sabotažom“ uoči ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, javlja Si-En-En.
Francuski sistem brze železnice na udaru je nekoliko „zlonamernih“ akata, uključujući i požare, u onome što je opisano kao „koordinisana sabotaža“ kako bi se poremetio saobraćaj uoči ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.
Francuska državna železnička kompanija SNCF saopštila je da je prekid uticao na atlantske, severne i istočne brze linije, pri čemu je oštećeno nekoliko njenih objekata.
SNCF je saopštio da je saobraćaj na ovim linijama „veoma poremećen“, a železnička mreža mora da preusmeri i otkaže veliki broj vozova.
Oni su istakli da su članovi tima na licu mesta i da nadgledaju popravke, međutim, kako su rekli, očekuje se da će situacija potrajati tokom čitavog vikenda, prenosi Si-En-En.
„Molimo sve putnike da odlože putovanje i da ne idu na stanicu“, navodi se u saopštenju.
Železnički centar Remi Val de Loar takođe je saopštio da će njihove železničke linije biti u prekidu najmanje do ponedeljka, jer će požar u blizini pruga u Kurtelanu u severnoj Francuskoj izazvati smetnje u putovanju do Pariza.
Do poremećaja u železničkom saobraćaju dolazi samo nekoliko sati pre početka ceremonije otvaranja OI.
Francuski ministar sporta i Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Ameli Udea-Kastera rekla je da je prekid na železničkim linijama „neka vrsta koordinisane sabotaže“.
U razgovoru za BFMTV, ona je osudila napade na „najoštriji mogući način“ i rekla da su „zaista užasni“.
„Igrati protiv Igara znači igrati protiv Francuske, protiv svog kampa, protiv svoje zemlje“, rekla je ona, prenosi BFMTV.
Kako je navela, incidenti će poremetiti putovanja danas, ali i tokom vikenda.
„Procenićemo uticaje na putnike, sportiste i obezbediti odgovarajući transport svih delegacija do mesta takmičenja“, rekla je ona.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala