- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov teniski naslednik dva puta otpustio istog trenera

© AP Photo / UnsplashNovak Đoković Holger Rune Torino
Novak Đoković Holger Rune Torino - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2024
Pratite nas
Holger Rune, danski teniser, ponovo se razišao sa Patrikom Muratogluom, trenerom koji ga je doveo do najboljih rezultata u karijeri. Ovo je drugi put da njih dvojica raskidaju saradnju.
Kada je Holger Rune počeo da beleži dobre rezultate 2022. godine uspeh se nije pripisivao samo mladom Dancu već i njegovom treneru Patriku Muratogluu za koga se verovalo je da je umeo da razvije talenat. Nazivan je Holger i teniskim naslednikom Novaka Đokovića, ali to nije opravdao.
Osvojio je tada Rune tri titule, pobedio Novaka Đokovića u finalu mastersa u Parizu, a onda se desio pad. Korak koji je Rune preduzeo bio je rastanak sa Muratogluom.
Usledile su saradnje sa Borisom Bekerom i Severinom Lutijem, ali ništa nije „urodilo plodom“ jer se Dancu još nije ponovila 2022. godina.Zato je odlučio da se ponovo okrene Muratogluu, ali sada su se ponovo rastali.
„Vodio sam dobre razgovore sa Patrikom i zajednički smo odlučili da se raziđemo. On će uvek biti veliki prijatelj, ali za sada mi je najbolja opcija da nastavim sa Kenetom ) koji će biti prisutan na svim treninzima i turnirima. Ništa se ne menja u mom odnosu prema akademiji Muratoglou koja mi je uvek bila od velike pomoći. Radujem se što ću biti zdrav i ponovo na pravom putu”, naveo je Rune.
Danski teniser trenutno je 17. teniser sveta i to je veliki pad za Runea kada se uzme u obzir da je njegov najbolji renking bio četvrto mesto prošle godine.
Ove godine ima 27 pobeda i 15 poraza, a do titule nije došao. Jedino finale igrao je u Brizbejnu početkom godine.
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2024
SPORT
Maksimalne odbojkašice, Novak „preslišao“ Nadala – Zorana i Damir „kaparisali“ medalju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala