- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li se Amerika ponovo ogrešila o srpskog košarkaškog genija?

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2024
Pratite nas
Nikola Jokić, zvanično najbolji košarkaš sveta, završio je među 25 najboljih igrača NBA lige u 21. veku. Centar Denvera i košarkaški genije iz Sombora svrstan je na sedmu poziciju u izboru američkog ESPN-a.
Trostruki osvajač MVP titule, kom su pobrojani brojni uspesi koje je ostvario do 29. godine, a to je osvajanje NBA lige, najbolji igrač finala, šestostruki Ol-star akter, pet puta u NBA petorkama, MVP finala Zapada 2023. godine, gleda u leđa lideru Lebronu Džejmsu. Iza njega su Kobi Brajant, Stef Kari, Tim Dankan, Šekil O'Nil i Kevin Garnet.
Iza Jokića, od osme do desete pozicije raspoređeni su Dvejn Vejd, Kevint Durant i Dirk Novicki.
Takođe, kada je Nikola Jokić u pitanju, Amerikanci su se prilikom opisa poslužili izjavom čuvenog trenera Doka Riversa, koji je za genija iz Sombora rekao da čini kombinaciju Hakima Oladžuvona i Kevina Mekhejla.
„Ima pomalo od svakog. Fantastičan rad stopala i pokrete kao Hakim Oladžuvon, ali tu neverovatnu inteligenciju poput Kevina Mekhejla. Čoveče, Jokić je baš, baš dobar! On je najbolji visoki dodavač koga sam ikada gledao“, rekao je svojevremeno čuveni Dok Rivers.
Slovenac Luka Dončić iz Dalasa svrstan je na poslednju 25. poziciju u izhboru čuvenog američkog sportskog kanala.
Da li su se Amerikanci još jednom ogrešili o srpskog košarkaškog genija i da li je zaslužio da završi bolje od sedme pozicije, vreme će pokazati.
Strahinja i Nemanja Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
SPORT
Jokićev brat ponovo u problemima /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala