- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Elzan Bibić za Sputnjik: „Srbija će se vratiti sa velikim brojem medalja“

© Foto : Sputnjiku ustupio Srpski atletski savezElzan Bibić, srpski atletičar
Elzan Bibić, srpski atletičar - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2024
Pratite nas
Elzan Bibić, srpski atletičar, biće jedan od aduta na predstojećem takmičenju, a za Sputnjik kaže da se raduje susretu sa najboljim teniserom svih vremena i uzdanicom srpskog tima Novakom Đokovićem.
Elzan Bibić prvi put u karijeri imaće priliku da učestvuje na najvećem takmičenju u disciplini 5.000 metara. Do plasmana je stigao na osnovu rang liste, što mu je bio primarni cilj od početka sezone.

„Sjajan je bio osećaj kada sam obezbedio mesto, ali od samog početka sezone krenuo sam dobro. Na otvaranju, na 5.000 metara sam istrčao lični rekord već u prvoj trci, to je bio dobar nagoveštaj za dobru sezonu. Sve je vodilo ka tome da mogu da se nadam uspehu. Na kraju sam uspeo da se preko kvote plasiram, posle sam imao malih problema sa povredama, na kraju se to saniralo“, kaže Bibić za Sputnjik.

Sada se dobro oseća i nada se dobrom rezultatu. Prvi cilj je da uđe u finale.
„Sada sam u punoj pripremi i nadam se da će sve biti kako treba. Sedmog avgusta su kvalifikacije, a prvi korak je da izborim finale, posle toga je sve moguće“, ističe srpski atletičar.
Elzanu neće biti lako da ostvari cilj.
„Konkurencija je najjača moguća, ima trkača koji se spremaju samo za ovo takmičenje. Moram da budem spreman, u najboljoj formi, sačekaće me rivali koji su spremni i sa najboljom mogućom pripremom, sigurno moram dati sve od sebe ako planiram finale, posle videćemo“, dodao je Bibić.
Na Evropskom prvenstvu u Rimu Bibić je osvojio šesto mesto, a osvajač bronzane medalje bio je brži za samo tri sekunde. Sada Elzan zna gde je pogrešio i iskoristiće da to iskustvo ponese na najveći izazov.
Zorana Arunović i Damir Mikec - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
SPORT
Može li se „upucati“ medalja?
„Nije bilo baš za dlaku, da sam imao više samopouzdanja možda bih uzeo medalju jer u poslednjem krugu, kada sam trebao da krenem ostao sam pozadi. Trebalo je više vere, ali to je sve iskustvo koje treba poprimiti i iskoristiti. Tokom cele sezone sam imao podsticaj, iako je glavni fokus bio Rim, ali jedan od ciljeva je ostvaren što se tiče sezone nema za čim da žalim, ostvarilo se ono što sam želeo. Sada čekamo krunu ove sezone“, istakao je Bibić.
Do sada nije imao prilike da bude deo tima Srbije i o tome je samo slušao priče.
„To su lepe priče, ali ja sam siguran kada se to doživi da je potpuno drugačije. U iščekivanju sam da odem i da osetim na svojoj koži, svako ih doživi na svoj način“, ističe srpski atletičar.
Srećan je Elzan što će imati prilike da bude u istom društvu sa nekim od legendama srpskog sporta, a naročito izdvaja Novaka Đokovića.

„Srbija ide sa jakim sportistima, osvajačima medalja. Naravno da mi je drago da ću biti tamo sa Novakom Đokovićem, najvećim imenom, sigurno će se ljudi radovati. Ne znam šta bih ga pitao, lepo je upoznati se, lepo je čuti iskustvo, voleo bih da kažem da sam bio u eri kada je bio broj jedan“, istakao je Bibić.

Srpski atletičar rođen je u mestu Karajukića Bunari gde je prema popisu iz 2002. bilo svega 116 stanovnika. Ovo selo nalazi se na oko 1.000 metara nadmorske visine i na tom mestu izmerena je najniža temperatura ikada u Srbiji.
Kao što je to često slučaj i za ostala takmičenja Bibić se sprema u svom rodnom mestu.
„Spremam se na Peštarskoj visoravni, odnosno u selu gde radim bazični deo priprema. Glavni deo radim u Novom Pazaru koji napreduje iz godine u godinu, sada smo dobili sjajne komplekse koji nam služe za oporavak“, ističe Bibić.
Za kraj razgovora ističe da je ponosan što će predstavljati Srbiju i obećava da će pružiti maksimum.

„Zaista sam ponosan jer se duži niz godina trudim da u najboljem svetlu pokazujem Srbiju i da branim boje Srbije. Uvek dam maksimum, ovo će biti posebno, mislim da će biti zaista za pamćenje jer branim boje sa velikim imenima. Srbija će se vratiti sa velikim brojem medalja i velikim osmesima“, zaključio je Elzan Bibić za Sputnjik.

Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
SPORT
Andrej u velikom problemu – crna serija se nastavlja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala