- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Andrej u velikom problemu – crna serija se nastavlja

© THOMAS COEXAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
Pratite nas
Andrej Rubljov, ruski teniser, poražen je u drugom kolu turnira u Baštadu od Argentinca Tijaga Tirantea rezultatom 7:6, 3:6, 6:4. Ovo je njegov treći uzastopni poraz na startu jednog turnira.
Kao prvi nosilac Andrej Rubljov bio je slobodan u prvom kolu Baštada, a žreb mu je takođe bio naklonjen pa mu je protivnik u drugom kolu bio tek 121. teniser sveta. Međutim, ni to nije pomoglo ruskom teniseru da izađe iz krize.
Sezona je za Andreja počela solidno, ali pad forme primećen je u Indijan Velsu kada je izgubio u ranoj fazi mastersa od Jiržija Lehečke. Loše mečeve i neočekivane poraze nastavio je da ređa u Majamiju, Monte Karlu i Barseloni, a onda je doživeo procvat u Madridu.
Osvojio je ruski teniser masters titulu i napravio veliki korak, ali nije uspeo da zadrži tu formu i usledio je novi pad odnosno crni niz koji i dalje traje.
Posle poraza u trećem kolu Rima i Rolan Garosa, počeo je da ređa poraze na samom početku turnira. U Haleu ga je pobedio Điron, na Vimbldonu ga je savladao Komesana, a onda je u Baštadu ponovo doživeo hladan tuš.
U napetom prvom setu Rubljov i Tirante čuvali su servis gemove, da bi Argentinac posle taj-brejka poveo sa 1:0. U drugom setu ruski teniser dopustio je jedan brejk, ali je napravio tri i tako najavio buđenje.
Do tog buđenja međutim nije došlo jer je Andrej dopustio protivniku da mu oduzme servis gem, a šansu da uzvrati brejk nije iskoristio. Posle dva i po sata borbe upisao je novi poraz i tako nastavio crni niz.
Rubljov je trenutno osmi na svetu, od ponedeljka će biti deveti, a ako nastavi da igra u istom ritmu očekuje ga dalji pad i ispadanje iz top deset.
Nikola Milenković - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
SPORT
Milenković i zvanično u novom klubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala