- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrabra Voša „skupo prodala kožu“ u Amsterdamu – Radnički jači od Mornara

© Sputnik / Lola ĐorđevićGolman ekipe "Ferencvaroš " Dibuš je na meču sa "Crvenom zvezdom", četiri puta vadio loptu iz mreže
Golman ekipe Ferencvaroš  Dibuš je na meču sa Crvenom zvezdom, četiri puta vadio loptu iz mreže - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
Pratite nas
Fudbaleri Vojvodine poraženi su od Ajaksa u Amsterdamu golom Van den Bomena u 86. minutu, u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Prava je šteta što su Novosađani pali na čuvenoj „Krojf areni“, ali sve je otvoreno pred revanš idućeg četvrtka u Srbiji.
Činjenica je da su se na trenutke igrale „viktorije“ ispred gola Vojvodine, koji je odlično branio Lazar Carević, ali je malo nedostajalo "novosadskoj staroj dami" da ostane neporažena. Trenutak odluke odigrao se u 86. minutu, kada je Van den Bomen iz teške situacije uspeo glavom da zatrese mrežu srpskog predstavnika.
Za razliku od Vjovodine, koja je pala, ali „skupo prodala kožu“, fudbaleri Radničkog iz Kragujevca pobedili su u prvom meču 2. kola kvalifikacija Lige konferencija na zamenskom terenu u Leskkovcu, Mornar iz Bara – 1:0 (0:0). Jedini gol u meču postigao je Milan Aleksić u 72. minutu.
Ispisana je istorija Radničkog 1923, ali ne u Kragujevcu na čuvenom stadionu "Čika Dača" koji se renovira, već u Leskovcu na Dubočici, gde je Radnički u svom prvom meču pod okriljem UEFA uspeo da dođe do vrednog trijumfa protiv Mornara iz Bara, te će na revanš u Crnoj Gori putovati sa golom prednosti.
Prvo poluvreme proteklo je bez golova, da bi dosadu u Leskovcu "razbio" Milan Aleksić u 72. minutu. Ofanzivac Radničkog uleteo je iz drugog plana i glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Popovića. Asistirao mu je s desnog boka defanzivac Bevis.
Posle vodećeg gola nastavio je Radnički da dominira i da pritiska rivala iz Crne Gore, ali je golman Stefan Popović uspeo da sačuva mrežu Barana, pa će odluka o tome ko će u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija pasti u revanšu za sedam dana.
Pobednik dvoboja Radnički - Mornar biće bolji iz duela Pakš - AEK Larnaka.
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
SPORT
Klub koji je „ugasio“ Zvezdu proglasio bankrot i prešao među amatere
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala