- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Klub koji je „ugasio“ Zvezdu proglasio bankrot i prešao među amatere

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
Pratite nas
Fudbalski klub Bordo, koji je šest puta bio prvak Francuske, doživeo je da zbog finansijskih problema bude izbačen u treću ligu, da bi ubrzo proglasio i bankrot što iziskuje prelazak među amatere.
Bordo je u Srbiji postao omražen među navijačima Crvene zvezde, kada je crveno-bele, izbacio iz ulaska u grupnu fazu Lige Evrope kasnim golom Gufrana zbog penala koji je skrivio golman Boban Bajković, posle greške Nikole Maksimovića.
Zvezda je bila nadomak ulaska u evropsko takmičenje, da bi u samom finišu ostala bez istog.
Nepunih 12 godina kasnije Bordo je doživeo neverovatnu sudbinu i prešao je iz profesionalnog u amaterski klub.
Problemi „žirondinaca“ počeli su dolaskom korone 2020. godine, kada su klub napustili američki vlasnici. To se ekspresno odrazilo na rezultate bivšeg šampiona Lige 1, koji je počeo polako, ali sigurno da „tone“.
Nakon što je prekomandovan u treći rang takmičenja, Bordo je mogao da zadrži status profesionalnog kluba, ali kako nema rešenja na vidiku, odlučeno je da postane amaterski klub.
„Ne čekajući ročište pred Privrednim sudom u Francuskoj, koji bi trebalo da donese odluku o proglašenju stečaja, Bordo je doneo odluku da se odrekne statusa profesionalnog kluba koji je imao još od davne 1937. godine“, navedeno je u francuskim medijima.
Bordo više nema pravo da koristi svoj trening centar, ostao je bez fudbalera i jasno je da slede izuzetno teški dani pred slavnim francuskim klubom koji je bio „dželat“ Crvene zvezde 2012. godine.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
SPORT
Skandal i proterivanje – zbog „špijunaže“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala