- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drsko i bezobrazno: Ukrajinci diskriminisali Srbe – bez prevoda!

© Foto: FK PartizanVojvodina - Partizan, fudbal
Vojvodina - Partizan, fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2024
Pratite nas
Kako je počelo, tako se i završilo. Skandalozno, kada su Ukrajinci u fudbalski meč Dinama i Partizna uspeli da „uvuku“ Ruse i da zamere crno-belima što su bili akteri „bratskog kupa“, da bi posle susreta koji su dobili 6:2, bahati Ukrajinci diskriminisali Srbe, odlučivši daza njih nema prevoda!
Drsko, bahato i bezobrazno, tako se najkraće može opisati ponašanje čelnika ukrajinskog kluba koji su na sopstvenu ruku i odgovornost odlučili da diskriminišu srpske novinare na konferenciji za medije posle prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u kojoj je Dinamo slavio protiv Partizana sa ubedljivih 6:2 (3:1).
Novinar Sport kluba koji je bio na licu mesta na Lublin areni, gde je došao kako bi radio svoj posao, naišao je na diskriminatorski pristup od strane domaćina, koji su poručili da se pitanja i odgovori sa ukrajinskog neće prevoditi na Engleski.
Jednostavno, domaćini nisu želeli da prevedu izjave koje je posle trijumfa dao kontroverzni strateg Aleksandar Šovkovski, isti onaj koji je pričao o Rusiji i Srbiji, kako je skandal što su klubovi pomenutih država igrali prijateljske mečeve u Rusiji.
Takođe, Šovkovski je na konferenciji prvo uzviknuo „Slava Ukrajini“, da bi zatim odgovarao na pitanja ukrajinskih novinara bez prevoda na engleski, iako je to praksa i tradicija na evropskim utakmicama, da bi i novinari gostujućeg tima mogli da obave svoj posao.
Bahati Ukrajinci i o to su se oglušli, a da li će biti sankcija od strane UEFA to još nije poznato.
Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2024
SPORT
Stanojević posle istorijske blamaže Partizana: „Razočaravajuće“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala