- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Postao Amerikanac preko noći – pa počeo da daje čudne izjave

© AP Photo / Charles KrupaDžoel Embid
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2024
Pratite nas
Kamerunac Džoel Embid preko noći je postao Amerikanac, a bio je pre toga blizu da postane Francuz. Sada kao Amerikanac daje čudne izjave, kao što ona da reprezentacija njegove zemlje ima staru ekipu. Te da bi davao 50 poena u proseku da ga ne udvajaju.
Embid se ni na parketu često ne proslavi inteligentnim potezima, a mnoge su začudile njegove reči u poslednjim intervjuima.
Ističe Embid da bi bez udvajanja bio na proseku od 50 poena po utakmici, a zna i koji put vodi do te neverovatne brojke.
„Svaku akciju mi dodajte loptu dole i biće ili poeni ili dva slobodna bacanja. Većina timova ima dva ili tri centra i svi bi ušli u probleme sa faulovima“, poručio je Embid.
Pre toga je istakao da se oseća kao Kamerunac iako igra za Ameriku.
„Ne, ne mogu da kažem da se osećam kao Amerikanac. Ja sam Kamerunac i tako se osećam. To će uvek biti tako. Tamo sam rođen, tamo sam odrastao, video borbu za preživljavanje. To je jedan od razloga što sam na kraju uspeo. Počeo sam da igram košarku sa 16. Nije lako uspeti u današnje vreme kada tako kasno počneš da se baviš sportom, posebno zato što momci ovde u Americi počinju jako rano, kao deca. Bilo je mnogo teško izboriti se, ali uspeo sam“, rekao je Embid.
Zatim je indirektno prozvao neke saigrače kako su ostarili.
„Definitivno imamo čudesan talenat, ali jednak talenat postoji i u drugim ekipama. Takođe treba da razumete da je većina momaka u našem timu ostarila. Lebron danas nije isto što i Lebron pre nekoliko godina. Postoji ogromna razlika. Vidite i sami da atletski nije dominantan kao nekada. Imena na papiru mogu da zavaraju. Sve su to ljudi koji su napravili puno u svojim karijerima, ali sada su stari i nisu ono što su bili“, podvukao je Džoel Embid.
Kao što rekosmo - čudno.
Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2024
SPORT
Stanojević posle istorijske blamaže Partizana: „Razočaravajuće“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala