- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Katastrofa Olimpijskih igara – povukao se najbolji teniser sveta

© AP Photo / Alessandra TarantinoJanik Siner
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2024
Pratite nas
Janik Siner neće igrati na predstojećem takmičenju i to je novi težak udarac za olimpijski teniski turnir koji je već otkazao veliki broj igrača, pogotovo Rusa koji su uslovljeni time da se ograde od svoje zemlje. Odmah posle otkaza Italijana stigao je i otkaz Holgera Runea, danskog tenisera.
Olimpijski turnir u tenisu doživeo je pravi debakl o čemu se uveliko priča, a povlačenje Janika Sinera zbog upale krajnika novi je problem za organizatore koji neće imati trenutno prvog tenisera sveta, ali ni 16. na ATP listi jer je povređen i Holger Rune.
„Sa velikim žaljenjem moram da vas obavestim da nažalost neću moći da se takmičim. Nakon dobre nedelje treninga na šljaci počeo sam da se osećam loše. Proveo sam nekoliko dana odmarajući, ali poseta lekaru je pokazala da imam hroničnu upalu krajnika i preporučeno mi je da ne igram. Veliko je razočaranje što moram da propustim Igre jer mi je to bio jedan od glavnih ciljeva za ovu sezonu. Nisam mogao da dočekam tu čast da predstavljam svoju zemlju na ovako važnom događaju. Srećno svim italijansim sportistima, navijaću za vas od kuće. Napred Italija“, napisao je Siner na društvenim mrežama.
Usledio je i otkaz Holgera Runea koji ima problem sa desnim ručnim zglobom.
Prethodno su ovaj turnir otkazali Andrej Rubljov, Karen Hačanov, Darija Kasatkina kao i Arina Sabalenka jer su bili uslovljeni time da potpišu dokument kojim se ograđuju od svoje države.
Povukao se i Alehandro Davidovič Fokina koji je rekao da neće igrati zbog povrede, ali se onda pojavio na turniru u Atlanti i time zapravo dokazao da glavni razlog očigledno nije bila povreda.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2024
SPORT
Debakl olimpijskog turnira: Rusi otkazali, ostali pobegli – a neki su videli šta se desilo Novaku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala