- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija je šampion predstojećih Igara – po broju apsurdnih ograničenja uvedenih protiv nje

CC0 / / Suton u Parizu
Suton u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2024
Pratite nas
Rusija je već šampion predstojećih Olimpijskih igara po broju nezakonitih i apsurdnih ograničenja koja su joj nametnuta, saopštila je ruska ambasada u Parizu za Sputnjik.
Kako se navodi, odbijanje Francuske da akredituje ruske medije na predstojećim Olimpijskim igrama krši princip slobode medija.

„Sada su pod potpuno izmišljenim izgovorima odbili da izdaju akreditacije ruskim medijima na Olimpijadi, uključujući novinare RIA Novosti. Time se grubo krše principi slobode medija, a ispostavilo se da je posveženost Pariza tim principima samo deklarativne prirode“, ocenjuje ruska strana.

Iz ambasade takođe navode da je reprezentacija Rusije suspendovana sa učešća na Olimpijskim igrama isključivo iz političkih razloga.
„To je suštinski u suprotnosti sa fundamentalnim principima olimpijskog pokreta. Zatim je naša ambasada faktički potpuno odsečena od razmena informacija o pripremama za Igre i uskraćen joj je pristup sportskim objektima u Parizu. Takva segregacija daleko prevazilazi okvire normalne diplomatske prakse“, zaključuje ruska strana.
Štand novinske agencije Rusija sevodnja i paviljon agencije i radija Sputnjik na IV Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2024
RUSIJA
Pariz odbio da izda akreditacije ruskim novinarima; Kremlj: Čekamo reakcije relevantnih organizacija
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala