- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Olga se nije oznojila za četvrtfinale – Hamad dvaput u dva dana izgubio od istog rivala

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaOlga Danilović
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2024
Pratite nas
Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u četvrtfinale turnira u rumunskom Jašiju, nakoš što je u dva seta bila bolja od domaće takmičarke Aleksije Todoni rezultatom 6:1, 6:1.
Lakše nego što se očekivalo Olga je izašla na kraj sa 19-godišnjiom Aleksijom, kojoj je prepustila svega dva gema, po jedan u oba seta u meču koji je potrajao svega 68 minuta.
Olga je po samom izlasku na teren u gradu Jaši, pokazala protivnici ko je apsolutni favorit i ko se pita za sve na terenu, jer je već u prvom setu napravila čak tri brejka.
Uvodna dva seta protekla su bez „krađe servisa“, da bi već u trećem, petom i sedmom Olga uspevala da otme protivnici servis i da slavi s ubedljivih 6:1 za tek nešto više od pola sata igre.
Identičan scenario viđen je u drugom setu u kom je Danilovićeva ponovo bila nemilosrdna prema domaćoj teniserki. Kako je Olga bila prva na servisu, tako su joj ovoga puta dva brejka bila dovoljna da dođe do dobijenog seta, ponovo sa 6:1 i plasman u četvrtfinale turnira u Rumuniji.
Naredni rival najbolje plasiranoj srpskoj teniserki, koja zauzima 148. Mesto na VTA rang-listi biće Mađarica Ana Bondar koja je 49 mesta bolje rangirana od Olge i koja je eliminisala Španjolku Marinu Basols – 7:5, 6:4.
Za razliku od Olge, Hamad Međedović eliminisan je na startu turnra u austrijskom Kicbilu, u kom se igrom slučaja našao kao "laki luzer", posle poraza od Kolumbijca Danijela Galana. On je u samo dva dana dvaput bio koban po talentovanog Novopazarca.
Ovoga puta rezultat je bio 6:4, 5:7, 6:3 za Galana, koji se plasirao u osminu finala Kicbila.
Suton u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2024
SPORT
Rusija je šampion predstojećih Igara – po broju apsurdnih ograničenja uvedenih protiv nje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala