- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Ekspanzija bošnjačke političke laži je u stalnom porastu

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2024
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je ekspanzija bošnjačke političke laži u stalnom porastu, a sve je, kaže, krenulo sa bivšom ministarkom inostranih poslova iz Stranke demokratske akcije Biserkom Turković.
Dodik je gostujući u Jutarnjem programu RTRS rekao da je „SDA razvila opasnu strukturu sa bivšim direktorom OBA Osmanom Mehmedagićem, koja je išla čak do te mere da su pravili spiskove nepodobnih za likvidacije“.
„Mi i ne očekujemo da će se njihova politika promeniti prema nama“, rekao je Dodik i istakao da zna da je za bošnjačku politiku Republika Srpske neprihvatljiva.
„Oni svako jutro ustaju sa mržnjom prema Republici Srpskoj, šta toga dana doneti loše, pa tek onda ih greje ljubav prema BiH. Sistem u BiH je takav da vi ne možete puno da birate i taj sistem je neodrživ“, naveo je predsednik Republike Srpske.
Naglasio je da stranci utiču na razmišljanje pojedinih struktura u Federaciji BiH.
„Osnovna primanja Kristijana Šmita su 24.000 evra, pa odvojen život još 8.000 evra, pa ne plaćate porez na platu, i sve ostale privilegije koje ima ukupno izađu na 40.000 evra. Takvu platu nema ni jedan visoki zvaničnik Evropske unije“, naveo je Dodik i ponovio da Republika Srpska nema ni jedan jedini perspektivni razlog da ostane u BiH.
Istakao je da Zapad vodi hibridni rat protiv Srpske.
„Mi smo za njih stalno pred bankrotom. Ako je to tačno, onda smo mi šampioni prevazlaženja problema, jer nikako da bankrotiramo. Sve je to apsolutna laž. Mi smo najmanje zadužena republika u okruženju. Laž ne može da bude održiva politika. Jadna je ta američka Ambasada kada mora da se služi time“, naveo je Dodik i istakao da Srpska u ovom trenutku ima najveći broj zaposlenih radnika, 298.000.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala