Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Cilj je da Srbiju uvuku u sukob - da bi Amerikanci i NATO reagovali“: Vučić o navodima iz Sarajeva

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom pisanja pojedinih portala u BiH da Beograd tvrdi da BiH vodi (medijski) rat protiv Srbije, da je mnogo glupo to što rade i da žele da Srbiju uvuku u sukob, da bi Amerikanci i NATO, kako je rekao, reagovali protiv naše zemlje.

"Oni vode hajku. Šta je njihov cilj? Ne mogu oni da napadnu Srbiju. Da ne objašnjavam, ne bih želeo nikoga da povredim, da uvredim. Suština je u nečemu drugom. Oni hoće nas da uvuku u sukob, da bi Amerikanci i ostali reagovali protiv nas, da bi NATO reagovao protiv nas. To je suština svega. Oni nas hoće po svaku cenu unutra, da bi se onda hvalili kako su oni, ne znam šta, protiv nas uradili. U stvari, hoće da okrenu Amerikance, Nemce, Engleze i sve ostale, da opet budu vojno protiv nas i da oni ispadnu veliki pobednici. Cele igra je samo u tome", rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu.

On je poručio da Srbija izbegava svaku vrstu provokacije i da se bavi napretkom zemlje, tako što gradi puteve, pruge, nove fabrike, električne automobile.
On je, na pitanje novinara da prokomentariše ponovne napade iz Bosne i Hercegovine u kojima se kaže da Vučić i Milorad Dodik mesecima vode kampanju da su vehabije pretnja Srbiji, rekao da ne vodi nikakvu kampanju o tome, da nikada nije ni pomenuo vehabije, barem, kako je objasnio, u poslednje tri-četiri godine.
Istakao je da se vehabijama ne bavi, već samo stvarima koje doprinose da Srbija napreduje.
"Napadi takve vrste će biti sve gori, zato što oni sada vide kolikom brzinom Srbija napreduje i kakve se šanse i perspektive pred Srbijom otvaraju. I zato će ta histerija da bude sve izraženija i sve veća. Ali šta da radimo? Naše je da radimo, da ne nasedamo na provokaciju, da čak i ne odgovaramo i da se borimo", rekao je on.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala