Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Odluka da ne uvedemo sankcije Rusiji je ispravna, mi smo slobodna i suverena zemlja

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je odluka da se ne uvedu sankcije Rusiji ispravna i da Srbija nastavlja da vodi svoju samostalnu i nezavisnu politiku.
Na pitanje da li poseta nemačkog kancelara Olafa Šolca Beogradu znači možda promenu međunarodnog položaja Srbije i da li će posle te posete biti uvedene sankcije Rusiji Vučić je, gostujući na TV Pink odgovorio da nisu sankcije Rusiji to što u ovom trenutku zanima Evropsku uniju.
„Oni u Evropi nisu zabrinuti zbog onog što Srbija radi ili ne. Njih ponajviše brine moj odnos: da li vi gospodine Vučiću verujete u evropsku budućnost Srbije. Oni misle da ako bih ja to „gurao“ da bi to išlo mnogo brže. Ja sam predsednik nezavisne, suverene zemlje koja ima interese na različitim stranama sveta“, rekao je Vučić u emisiji „Hit tvit“.
„Ako je moje realno viđenje situacije u Ukrajini drugačije, to ne znači da smo neprijatelji“, dodao je Vučić.
On je rekao i da sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nije razgovarao dve i po godine i da Putin vodi računa o poziciji Srbije, odnosno da iz tog ugla ne želi da traži tu vrstu razgovora da ne bi time ugrozio Vučića.
„Kad god sam poželeo da razgovaram, ja bih s a njim razgovarao. Predsednik Putin ne želi da traži tu vrstu razgovora, jer misli da bi time mogao mene da ugrozi i to je jedin razlog što se nismo čuli“, napomenuo je Vučić.
Vučić je rekao da se u poslednja dva meseca pojačava kampanja za uvođenje sankcija Rusiji i dodao da on hoće da ima srpsku, odnosno svoju, nezavisnu politiku.
„Ja volim da imamo državu koja samostalno i nezavisno donosi svoje odluke. Ja mislim da je naš put odličan,, da sarađujemo s Rusijom, Kinom i EU. Ove dve i po godine smo izdržali i voleo bih da tako ostane“, rekao je Vučić govoreći o pritiscima da se uvedu sankcije protiv Rusije.

O američkim izborima: Mišel Obama će se uključiti u kampanju kao podrška Kamali Haris

Komentarišući Bajdenovu odluku da se povuče iz trke za predsedničke izbore, Vučić je rekao da je to bilo očekivano.
On je naglasio da Kamala Haris nema nikakvih izgleda u borbi sa Trampom, ali je dodao da će se u kampanju na strani demokrata uključiti bivša prva dama Mišel Obama, koja će podržati Harisovu i čija će harizma biti ključna u predizbornoj trci.
punjenje električnog automobila - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
EKONOMIJA
Vučić: Oko litijuma će se voditi ratovi, neki će biti uspešniji, neki će da zaostaju
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala