- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Detalji radnog dana jednog od najboljih košarkaša sveta – i jedna enigma: „Ne želim o tretmanima“

© FIBAJanis Adetokumbo Grčka
Janis Adetokumbo Grčka - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2024
Pratite nas
Zvezda Milvokija i reprezentativac Grčke Janis Adetokumbo neočekivano detaljno je odgovorio na pitanje grčkog novinara Harisa Stavrua o tome kako izgleda njegov dan kada je na dnevnom rasporedu i utakmica.
„Moj dan počinje u 6.30. Ti me verovatno često vidiš i posle utakmice, ako se utakmica završi u 22.00. Mislim da si bio mnogo mojih utakmica sa reprezentacijom, ali i Milvokijem. Sigurno si video da ne želim da pričam ni sa kim. Želim da uzmem svoju decu, ubacim ih u auto i odvezem ih kući. Zašto moj dan počinje u 6.30… Od 6.30 do 8.00 ima specifične tretmane o kojima ne želim da pričam. Posle toga doručkujem, ulazim u kola i idem da se zagrejem i na istezanje. Nakon toga radim trening za ograničavanje protoka krvi, što mi omogućava da igram još mnogo godina. Omogućava vam da dižete tegove bez da ih zapravo imate kao opterećenje na sebi. Dobijate isti efekat na mišićima, mišići doživljavaju isti šok. Posle toga šutiram, gledamo video, imamo šuterski trening. Posle toga ide oporavak, ledena kupka, istezanje, vraćam se kući, ljubim svoju decu. Vreme je za dremku, niko ne dira tatu, zatvorimo vrata“, objašnjava Janis i dodaje:
„Posle dremke ustajem, ponovo ljubim klince, ulazim u auto i odlazim na utakmicu tri sata pre početka utakmice. Zagrevanje, vraćam se nazad, obuvam svoje čizme za oporavak, videli ste me na internetu mnogo puta u njima, moje Normatec čizme. Posle toga legnem na sto, malo pripremam mišiće za uakmicu, vraćam se, pogledam video, malo meditiram, protegnem se, ‘izrolam’, bandažiram zglobove, 30 minuta pre utakmice, gledam video klipove rivala, ‘hajpujem’ saigrače, slušam muziku i idem na 15-minutno zagrevanje“.
„Zatim slušamo nacionalnu himnu, ako igram za Grčku onda je to grčka himna, ako igram u NBA onda je to himna SAD. Posle toga odlazim do Doka Riversa, odnosno do trenera, a on nam kaže ‘Momci, srećno. Hajde da igramo jako, bla, bla bla, ista stvar’. Onda imate 48 minuta da budete odlični. Ali tih 48 minuta je samo trešnja na vrhu šlaga na torti. Za mene je dan počeo u 6.30 ujutru, tako da je posle toga moj omiljeni deo dana kada se utakmica završi. Oporavljam se i razgovaram sa svojim voljenim medijima širom sveta. Znate, trudim se da budem lagan jer ako sam i tu previše ozbiljan, pokvariće mi to ceo dan. Trudim se da se sa njima našalim i da malo komuniciram sa ljudima. I oni su umorni, 10 uveče je. I oni žele da idu kući. Posle toga uzimam decu, vozim ih kući, ‘spakujem’ u krevet. I onda to radimo ponovo i sutradan. Svakog dana“.
Džud Belingem - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2024
SPORT
Za jedne simbolika, za druge životna priča
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala