Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o sankcijama Rusiji: Ponosan sam na svoju zemlju

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je ponosan na svoju zemlju koja nije uvela sankcije Rusiji.
"Svaki put su govorili ovaj će morati da uvede sankcije….Mi smo našu politiku postavili dva dana po izbijanju sukoba u Ukrajini. Uspevamo da držimo taj kurs dve i po godine i ponosan sam na svoju zemlju koja je uspela da to uradi", odgovorio je predsednik upitan da li su mu u Londonu postavljali pitanje zašto nije uveo sankcije Rusiji.
Dodao je da nema ništa loše da kaže o Ukrajini, za koju je podsetio da nije priznala nezavisnost Kosova, što je ocenio kao veoma bitno.

"I kad me pitaju šta radim sa Zelenskim samo da im kažem šta bi bilo da Ukrajina prizna tz. Kosovo, uz svu zahvalnost Rusiji za mnoge stvari", rekao je on.

Naveo je da kritike na račun neuvođenja sankcija Rusiji govore da ljudi nisu u stanju da sagledaju šta su državni interesi.
Komentarišući posetu Londonu i učešće na sastanku Evropske političke zajednice, Vučić je rekao da je dolazak na samit bio kao dolazak na mesto gde svi treba da se hrabre za učešće u ratu.
"Pošto sam dobio kompletnu informaciju o NATO Samitu, zato sam rekao da je ovo delovalo kao NATO+ Samit", rekao je predsednik, dodajući da se celo vreme samo moglo čuti "Ukrajina mora da pobedi".
"Svako je umislio da je Čerčil. Pa jedan je Čerčil... Htedoh da ih podsetim kome je ostavio istok Evrope. Ali nekada je bolje da se pravite slepi i držite po strani", zaključio je predsednik.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
SRBIJA
Vučić: Likvidirani Albanac bio pod uticajem različitih agencija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala