- Sputnik Srbija, 1920
OI 2024

Nije „petica“ koju želi Amerika, ali jeste „četvorka“ koja treba Srbiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilip Petrušev
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
Pratite nas
„Nisam bio preterano za opciju da igra „četvorku“, ali Duško Ivanović jeste i bio je u pravu“, rekao je Miodrag Ražnatović, košarkaški menadžer, o Filipu Petruševu u momentu kada je pokušavao da ga „proda“ u NBA ligu. I jeste Ivanović bio u pravu – zato je on košarkaški trener, a Ražnatović košarkaški trgovac.
Filip Petrušev je godinama unazad prikazivan kao veliki talenat, godine je proveo u američkoj koledž košarci, a kao, po svom priznanju, navijač Partizana, u Crvenoj zvezdi je pokazao šta zapravo ume, pošto je prethodno zagospodario ABA ligom igrajući za Megu.
Ražnatovićeva ideja je, kao i uvek, da izbori NBA ugovor za svoje klijente, sigurno je da je želeo da Petrušev bude jedan od njih, ali jednostavno stvari u košarci ne mogu da budu samo trgovina.
Jasno je bilo pred duele sa Francuskom, a zatim i Australijom i SAD u okviru priprema za OI da je pozicija četiri u deficitu.
Pre svega, mladi Nikola Jović je povređen nije mogao da igra na ovim utakmicama, a na put nije otišao ni Dejan Davidovac za koga je Pešić jasno istakao da mu je žao što se baš on povredio jer je odlično trenirao.
U celoj toj situaciji Petrušev se odlično snašao i zaista dobro odigrao utakmice u Abu Dabiju. Vrlo je moguće da se takvim partijama preporučio selektoru za poziciju krilnog centra.
Pokušavao je iskusni Svetislav Pešić i sa Nikolom Milutinovim na poziciji četiri protiv Francuske, delovalo je to jako zanimljivo u saradnji sa Nikolom Jokićem, ali bi Petrušev mogao da bude dugoročnije rešenje. Protiv Amerikanaca je zabeležio 11 poena i delovalo je da se ne plaši jakog protivnika.
Pokazao je i da zna da iskoristi pažnju koju protivnici daju Jokiću, te da iskoristi male šanse koje mu se ukazuju.
Nije Petrušev „petica“ koju želi Amerika, ali jeste „četvorka“ koju treba Srbija.
Toni Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
SPORT
„Lešinari“ stižu po Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala