- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Lešinari“ stižu po Đokovića

© AFP 2023 / RICHARD HEATHCOTEToni Nadal
Toni Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
Pratite nas
Stric Rafaela Nadala, Toni, napisao je autorski tekst za španske medije u kojem se dotakao pobede Karlosa Alkarasa nad Novakom Đokovićem u finalu Vimbldona.
Kao da je poput kakvog „lešinara“ jedva dočekao poraz Đokovića, pa je odmah rešio da objasni kako je Novak izvršio tenisko samoubistvo.
„Lično sam uvek birao prvo rešenje, ali Đoković se odlučio za drugo. Znajući da mu noge i preciznost udaraca nisu kao nekad, kao i da mu ne bi išao u prilog dug meč, probao je taktiku koja se na kraju ispostavila kao samoubistvo. Želeo je da uspostavi visok ritam, da igra agresivno, da skrati razmene i da izađe napred kada se ukaže i najmanja prilika. Po mom mišljenju, jedina prava mogućnost za Srbina bila je da pokuša da uspori igru i da se nada da Karlos neće imati svoj najbolji dan“, napisao je Nadal.
Dotakao se i odnosa u samom vrhu tenisa.
„Možda u takvoj borbi jedino Janik Siner može da ga pobedi. I zapravo je nedeljno finale potvrdilo da će ono pravo rivalstvo na narednim turnirima, verovatno i u narednim godinama, biti između Italijana i našeg velikog španskog šampiona“, istakao je Nadal.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
SPORT
Najuspešniji sportisti 21. veka: Novak bez mesta u prvih deset
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala