- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kim Džong Un poslao vojni pozdrav ruskoj vojsci

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaLider Severne Koreje Kim Džong Un
Lider Severne Koreje Kim Džong Un - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
Pratite nas
Severnokorejski lider Kim Džon Un na sastanku sa ruskom vojnom delegacijom izrazio je podršku i solidarnost Vlade i naroda Severne Koreje sa aktuelnom specijalnom vojnom operacijom u Ukrajini, prenosi severnokorejska novinska agencija KCNA.
Sastanak Kim Džong Una sa ruskom vojnom delegacijom na čelu sa zamenikom ministra odbrane Aleksejem Krivoručkom održan je juče u sedištu CK Radničke partije Koreje u Pjongjangu.

„Kim Džong Un poslao je vojni pozdrav armiji i narodu Rusije koji vode pravedan rat za zaštitu suverenih prava i bezbednosti države, izrazivši kontinuiranu snažnu podršku i čvrstu solidarnost Vlade i naroda Severne Koreje sa njima u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini“, navodi se u saopštenju agencije.

Ističe se da su strane razgovarale o važnosti i neophodnosti uzajamne saradnje u oblasti vojnih poslova u cilju zaštite obostranih bezbednosnih interesa.
Kim Džong Un je naglasio da armije dve zemlje koje imaju dugogodišnje istorijske tradicije treba da se čvršće udruže kako bi odigrale važnu ulogu u zaštiti regionalnog i globalnog sveta, međunarodne pravde.
Prethodno, ruski predsednik Vladimir Putin boravio je u poseti Severnoj Koreji gde su strane potpisale Sporazum o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu koji prema rečima ruskog lidera podrazumeva pružanje međusobne pomoći u slučaju agresije na jednu od zemalja.
Predsednici Rusije i Severne Koreje Vladimir Putin i Kim Džong Un. - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
RUSIJA
Zašto Putin i Kim Džong Un stvaraju strateško partnerstvo
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala