- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Makron: U Beogradu planiram da završim pregovore o prodaji „rafala“

© AP Photo / Aurelien MorissardEmanuel Makron
Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da namerava da „u narednim nedeljama ili mesecima“ poseti Srbiju, gde planira da finalizuje pregovore o vojnim ugovorima, uključujući sporazum o prodaji aviona „rafal“ Beogradu.
Makron je rekao da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imao „izuzetno plodonosan“ razgovor o „ekonomskim, odbrambenim i energetskim pitanjima“ na marginama samita Evropske političke zajednice u Velikoj Britaniji.
„Vojna pitanja su deo naše agende. U narednim nedeljama ili mesecima ću posetiti Srbiju kako bismo finalizovali te diskusije koje su predmet tehničkih, finansijskih i političkih pregovora između naših zemalja“, odgovorio je Makron na pres-konferenciji, upitan da prokomentariše status sporazuma sa Beogradom o nabavci francuskih borbenih aviona „rafal“.
Francuski predsednik je odnose Pariza i Beograda okarakterisao kao „čvrste, iskrene i strukturalne za obe zemlje i ceo region“.
Pogledajte još:
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom odbrane Republike Francuske Sebastijenom Lekornuom - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
EKONOMIJA
Rafali, nuklearna energija, veštačka inteligencija, upravljanje otpadom: Vučić na sastancima u Parizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala