- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Golićeva svedočila na suđenju Dodiku i Lukiću

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik  - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
Pratite nas
U Sudu BiH u toku je ročište predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću.
Na današnjem ročištu svedočila je predsedavajuća Veća naroda Srebrenke Golić, kao svedok Dodikove odbrane.
Golićeva je objasnila proceduru usvajanja zakona u Narodnoj skupštini i Veću naroda, a u vezi Zakona o objavljivanju zakona i propisa Republike Srpske i Zakona o nepriznavanju odluka Ustavnog suda BiH.
Ona je ocenila indikativnim činjenicu da su delegati iz Kluba Bošnjaka 4. jula prošle godine, tri dana nakon što je Kristijan Šmit doneo odluku o poništavanju oba zakona, odustali od prethodno najavljenog veta na te zakone.
Na pitanje Dodika da li su oba ta zakona prošla proceduru i dostavljena NSRS i njemu kao predsedniku Republike Srpske, odgovorila je potvrdno.
Nakon svedočenja Golićeve data je pauza zbog nedovoljne klimatizacije u sudnici.
U nastavku ročišta trebalo bi da svedoči i generalni sekretar predsednika Jelene Pajić Baštinac, kao svedok Dodikove odbrane.
Prihvaćen je i predlog Lukićeve odbrane za saslušanje generalnih sekretara Vlade i Parlamenta Srpske Dalibora Panića i Borana Bosančića.
Pred Sudom BiH i danas su se okupili građani i nosioci javnih funkcija u Republici Srpskoj i na nivou BiH, kako bi pružili podršku Dodiku i Lukiću, prenosi RTRS.
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
REGION
Cvijanović: Podrška Dodiku i Lukiću je podrška institucijama Srpske
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala