- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Cvijanović: Podrška Dodiku i Lukiću je podrška institucijama Srpske

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljka Cvijanović
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas ispred Suda BiH u Sarajevu da se predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću sudi jer su radili svoj posao, dosledno poštujući Ustav i zakone Republike Srpske, a ne odluke neizabranog stranca.
"Sudi im se, jer su afirmisali princip vladavine prava, a ne samovolju pojedinca koji nije izabran u skladu sa aneksom 10 Dejtonskog sporazuma. Sudi im se za ono za šta se nikome ni u jednoj demokratskoj i uređenoj zemlji ne bi sudilo", napisala je Cvijanović na društvenim mrežama.
Istakla je da skoro pola godina traje bespravna inkvizicija protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.
Poručila je da zato i danas, kako je navela, baš kao i na početku ovog sramnog procesa, "stojimo snažno i odlučno uz Dodika i Lukića".
"Podrška Dodiku i Lukiću je podrška institucijama Republike Srpske, borba za pravnu državu i za ustavnu i dejtonsku BiH. Nećemo odustati i istrajaćemo u ovoj borbi", napisala je Cvijanović, prenosi RTRS.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
REGION
Romić: Suđenje Dodiku je napad na ustavne nadležnosti predsednika Srpske
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala