- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Rusija se nikada nije mešala u Americi

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
Pratite nas
Rusija se nikada nije mešala i ne namerava da se meša u političke procese u Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"To je stvar američkih birača. Mi se nikada nismo mešali i ne nameravamo da se mešamou unutrašnju politiku SAD", rekao je Peskov za ruske medije.
Komentarišući najnovije događaje na američkoj političkoj sceni, odnosno pokušaj atentata na republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, Peskov je rekao da nasilje u predizbornoj kampanji u SAD izaziva zabrinutost čitavog sveta, pa i Rusije.
"Mi, kao i čitav svet, pomno pratimo šta se tamo događa, jer to je najveća svetska privreda, najmoćnija država u vojnom smislu koja troši ogroman novac, više nego svi druge zamlje zajedno, na ministarstvo odbrane", dodao je on.
Podsetimo, američki predsednički kandidat Donald Tramp je prošle subote prekinuo javno obraćanje na mitingu u Pensilvaniji zbog pucnjave.
Političara je nakon pokušaja atentata evakuisalo obezbeđenje. Tramp je kasnije izjavio da je pogođen u uho i da je izgubio mnogo krvi. Američka tajna služba saopštila je da je ubila osumnjičenog koji je ispalio nekoliko hitaca prema bini. U pucnjavi je poginuo jedan od gledalaca, pedesetogodišnji bivši vatrogasac, a dve osobe su teško povređene.
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp i kandidat za potpredsednika SAD J.D. Vens - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
SVET
Vens: Ako Tramp pobedi na izborima, pregovaraće sa Rusijom
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala