- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Poznat idealan tim Evropskog prvenstva – „španska veza“ i Nemac u napadu!

© AP Photo / Manu FernandezŠpanija
Španija - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
Pratite nas
Evropsko prvenstvo u Nemačkoj završeno je u nedelju uveče trijumfom Španije nad Engleskom rezultatom 2:1, a sada je obelodanjen idealan tim. Čak šestorica su Španci, tu su još i dva Francuza, Švajcarac, Engleze i Nemac.
Kako je Španija imala savršenih „sedam od sedam“ tako niko ne sme da se iznenadi što je „furija“ dala više od pola idealnog tima minulog EP u Nemačkoj.
Mesto među stativama rezervisano je za Majka Menjona iz Francuske, dok je desni bek Kajl Voker iz Engleske.
Četvorku u odbrani čine još: Manuel Akanđi (Švajcarska), Vilijam Saliba (Francuska) i Mark Kukurelja (Španija).
Kukurelja je prvi od čak šestorice Španaca, a interesantno je da je „kompletna veza“, odnosno tri na sredini terena – španski!
Rodri, Dani Olmo i Fabijan Ruiz. Upravo je Rodri izabran za naboljeg igrača EP, dok je najbolji mladi fudbaler njegova sunarodnik i saborc Lamin Jamal.
Jasno je da je Barsleonin biser pronašao mesto u idealnih 11, a društvo mu prave Niko Vilijams i Džamal Musijala iz Nemačke.
Idealnih 11 „skrojila“ je UEFA, koja je u obzir uzimala i glasove proslavljenih trenera kao što su Rafa Benitez, Dejvid Mojes, Ole Gunar Solsjker...
Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Danske. - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
EURO 2024
„Zakucana“ Srbija i „pad“ Hrvata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala