- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pakleni plan: Zapad se sprema da podigne optužnicu protiv Rusije za upotrebu hemijskog oružja

© Foto : Organization for the Prohibition of Chemical WeaponsŠtab-kvartira organizacii po zapreщeniю himičeskogo oružiя (OZHO)
Štab-kvartira organizacii po zapreщeniю himičeskogo oružiя (OZHO) - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
Pratite nas
Zapad se sprema da podigne optužnicu protiv Rusije za upotrebu hemijskog oružja, rekao je ruskim novinarima Vladimir Tarabrin, stalni predstavnik Ruske Federacije pri Organizaciju za zabranu hemijskog oružja (OZHO).
„Oni aktivno rade sa tehničkim sekretarijatom OZHO kako bi ga naterali da preduzme neke korake u cilju optuživanja Rusije za upotrebu hemijskog oružja“, rekao je Tarabrin.
On je istakao da se ruska strana tome na sve načine suprotstavlja i konkretnim činjenicama pokušava da dokaže da će svi ti napori doživeti neuspeh.
Ranije je načelnik snaga radijacione, hemijske i biološke odbrane Oružanih snaga Rusije rekao da se SAD i Nemačka, zajedno sa Ukrajinom i tehničkim sekretarijatom OZHO, spremaju da pokrenu specijalnu misiju za istragu o upotrebi hemijskog oružja u Ukrajini.
Diplomata je takođe dodao da nema i ne može biti hemijske pretnje Ukrajini od Rusije. Istovremeno, Moskva ne isključuje da bi mogla da pozove stručnjake OZHO da prouče dokaze o upotrebi takvog oružja od strane Kijeva, primetio je on.
U Hagu je od 9. do 12. jula održana 106. sednica Izvršnog saveta OZHO. Na kraju sednice, Tarabrin je izjavio da Ukrajina flagrantno krši konvenciju koristeći bojeve otrove protiv ruske vojske. Napomenuo je da o tome govore mnogi strani stručnjaci i kanali. Posebno ističu da Oružane snage Ukrajine aktivno koriste bespilotne letelice za isporuke toksičnih hemikalija. Osim toga, SAD, koje snabdevaju Kijev ovim supstancama, takođe deluju suprotno konvenciji, naglasio je diplomata.
Laboratorija - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2024
RUSIJA
Ruska vojska otkrila podli plan Zapada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala