- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Prvo Trampovo pojavljivanje posle atentata, najavio promenu /video/

© Foto : Snimak sa ekrna/TelegramDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
Pratite nas
Bivši predsednik SAD Donald Tramp stigao je u Milvoki, na četvorodnevnu Republikansku nacionalnu konvenciju, tokom koje će zvanično prihvatiti republikansku nominaciju za predsednika. Ovo je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je lakše povređen prilikom atentata koji je se dogodio u subotu.
Tramp je za „Vašington ekzaminer“ da je posle atentata potpuno izmenio govor koji će održati u četvrtak, poslednjeg, četvrtog dana republikanske konvencije u Milvokiju i naveo da će pozvati na novi napor ka nacionalnom jedinstvu.
Tramp je rekao da želi da iskoristi istorijski trenutak i ujedini zemlju.
"Govor koji sam planirao da održim u četvrtak trebalo je da bude zaista snažan. Da se ovo nije dogodilo (pokušaj ubistva u Pensilvaniji), to bi bio jedan od najneverovatnijih govora usmeren uglavnom na politiku predsednika Džozefa Bajdena. Iskreno, sada će to biti potpuno drugačiji govor", rekao je Tramp.
Naveo je da će govor odražavati njegovo uverenje da je napad na skupu u Pensilvaniji potpuno promenio tok izborne kampanje, što su već potvrdili i republikanci i demokrate.
Tramp je rekao da će njegov govor biti odgovor na trenutak koji je nametnula istorija.
"Ovo je prilika da ujedinimo zemlju, čak ceo svet. Govor će biti značajno drugačiji od onoga koji je planiran pre dva dana", istakao je Tramp.
Naslovne strane američke štampe posle atentata na Trampa - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
SVET
Bajden razgovarao s Trampom, u kući i automobilu atentatora nađen materijal za pravljenje bombi
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala