- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zapad smatra da sve zemlje treba da izoluju Rusiju, takva politika suprotna interesima velikih zemalja

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPremijer Indije Narendra Modi i predsednik Rusije Vladimir Putin
Premijer Indije Narendra Modi i predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
Pratite nas
Zapad smatra da sve zemlje treba da garantuju Rusiji potpunu izolaciju, ali je ta politika u suprotnosti sa interesima drugih velikih zemalja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Oni smatraju da sve zemlje treba da rade u skladu sa zapadnom politikom kako bi se Rusiji garantovala potpuna izolacija, potpuni zaborav u međunarodnim poslovima, ali je očigledno da je takva politika u suprotnosti sa interesima drugih velikih zemalja. Jasno je da ne mogu sve zemlje da obezbede svoje poverenje, ali u svetu postoji dovoljan broj zemalja koje pre svega razmišljaju o sopstvenim interesima“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.
Ovakvi sastanci ruskog predsednika Vladimira Putina i indijskog premijera Narendre Modija izazivaju „ne samo ljubomoru, već i histerične manifestacije kako na strani kolektivnog Zapada tako i kijevskog režima“, stoga su „nemoćne eksplozije besa, ljubomore i histerije sasvim razumljive“, dodao je Peskov.
Prema njegovim rečima, saradnja Rusije i Indije nije usmerena protiv trećih zemalja.
„Naše viđenje saradnje se prilično razlikuje u poređenju sa viđenjem saradnje, na primer, zapadnjaka. Prvo, mi nikada nismo usmereni protiv nekih trećih zemalja. Ovo prijateljstvo je zasnovano upravo na međusobnom poštovanju, traženju ravnoteže interesa i spremnosti da se uzmaju u obzir međusobne zabrinutosti“, objasnio je portparol.
On je primetio da su odnosi između ruskog predsednika Vladimira Putina i indijskog premijera Narendre Modija „topli dugi niz godina“ i da su izgrađeni na čvrstim konstruktivnim međudržavnim odnosima.
Govoreći o detaljima neformalnog sastanka Putina i Modija u rezidenciji ruskog lidera, Peskov je dodao da su indijski gosti veoma visoko ocenili „tradicionalno rusko gostoprimstvo“ koje je ukazano uvaženom gostu.
Trojicka kula, Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2024
RUSIJA
Putin i Modi postavili glavni cilj do 2030. godine
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala