- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Melanija Tramp se oglasila posle atentata

© Tanjug / AP/Wilfredo LeeMelanija Tramp
Melanija Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
Pratite nas
Bivša prva dama SAD Melanija Tramp oglasila se nakon atentata na njenog supruga Donalda i u saopštenju nazvala napadača ''čudovištem'', koje je bivšeg predsednika posmatralo kao ''neljudsku političku mašinu''.
U saopštenju objavljenom na mreži X, poručila je da je njen i život njenog sina Barona Trampa bio na ivici ''razorne promene'' kada je metak pogodio Donalda Trampa na mitingu. Kako je napisala, atentator je hteo da "ugasi Donaldovu strast, njegov smeh, njegovu inventivnost, njegovu ljubav prema muzici i njegov žar”.
Ona je nekoliko puta naglasila da u ovom trenutku misli na građane Amerike i pozvala američki narod da ne zaboravi da su ''različita mišljenja, politika i političke igre slabije od ljubavi" i da bi sada trebalo da se ujedine.
Melanija je izrazila saučešće porodici nevinog muškarca koji je ubijen na mitingu u Pensilvaniji i zahvalila hrabrim agentima Tajne službe i svim ostalima koji su reskirali svoje živote štiteći njenog supruga.
Tramp je povređen u pucnjavi u subotu uveče tokom mitinga u Batleru u Pensilvaniji.
Kako je saopštila američka Tajna služba, naoružani napadač i najmanje jedan posetilac skupa su ubijeni, a još dve osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povređene.
Federalni istražni biro saopštio je da je 20-godišnji Tomas Metju Kruks, koji je takođe ubijen, identifikovan kao osumnjičeni u pokušaju ubistva Trampa.
Naslovne strane američke štampe posle atentata na Trampa - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
SVET
Bajden razgovarao s Trampom, u kući i automobilu atentatora nađen materijal za pravljenje bombi
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala