- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Bajden je bio veoma zabrinut“: SAD pokušale da spreče Modijevu posetu Rusiji

© Sputnik / Artur Gabdrahmanov / Uđi u bazu fotografijaStejt department
Stejt department - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2024
Pratite nas
Američki Stejt department pokušao je da spreči posetu indijskog premijera Narendre Modija Rusiji, objavio je „Vašington post“, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji.
Izvori ističu da je američki predsednik Džozef Bajden ove nedelje bio veoma zabrinut zbog termina sastanka Modija i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Prema rečima izvora, zamenik državnog sekretara Kurt Kempbel je početkom juna kontaktirao ministra spoljnih poslova Indije Vinaja Kvatru u nadi da će odložiti Modijevu posetu, koja se prema rasporedu poklapala sa samitom NATO u Vašingtonu.

Premijer Indije boravio je u zvaničnoj poseti Rusiji 8. i 9. jula. Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je indijskom premijeru Narendru Modiju orden Svetog Andreja Prvozvanog nakon razgovora u užem formatu u Kremlju. Poseta Rusiji prvo je Modijevo putovanje otkako je po treći put preuzeo dužnost premijera.
Poslednji put šef indijske vlade bio u Rusiji 2019. godine, kada je posetio Vladivostok. Modijevo poslednje putovanje u Moskvu bilo je 2015. godine.
Susret ruskog predsednika Vladimira Putina sa indijskim premijerom Narendrom Modijem - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2024
RUSIJA
„Ne“ diktatu Vašingtona – snažna poruka dve svetske velesile
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala