- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zapadni mediji: Zagrljaji Putina i Modija uznemirili američke zvaničnike

© Sputnik / Gavriil Grigorov/POOL / Uđi u bazu fotografijaPrezident RF Vladimir Putin i premьer-ministr Indii Narendra Modi vo vremя vstreči v rezidencii Novo-Ogarevo
Prezident RF Vladimir Putin i premьer-ministr Indii Narendra Modi vo vremя vstreči v rezidencii Novo-Ogarevo - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2024
Pratite nas
Zagrljaji premijera Indije Narendre Modija sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom uoči samita NATO uznemirili su američke zvaničnike, piše agencija „Blumberg“.
„Zagrljaj Modija sa Putinom uoči ključnog samita NATO, koji američki predsednik Džozef Bajden održava u Vašingtonu, uznemirili su američke zvaničnike koji su tešnje veze sa tom azijskom zemljom označili kao kamen temeljac svoje spoljne politike“, navodi se u članku.
Kako se ističe, američki zvaničnici su sigurni da će američko-indijski odnosi prevazići „ovu epizodu“ kroz nastavak otvorenih razgovora. Istovremeno su priznali da je poseta Modija u Rusiju bila „teška i neprijatna“ za Bajdenov tim.
List podseća da je Modi tokom posete pozdravio ruskog predsednika kao prijatelja, te da je njegovo putovanje u Moskvu donelo dublju civilnu nuklearnu saradnju dve zemlje, a najavljeno je i proširenje diplomatskog prisustva Indije u Rusiji.
Susret ruskog predsednika Vladimira Putina sa indijskim premijerom Narendrom Modijem - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2024
RUSIJA
„Ne“ diktatu Vašingtona – snažna poruka dve svetske velesile
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala