- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Rade Bogdanović o penalu i mrlji koju je Nemac bacio na polufinale: „Sramota za UEFA“

© AP Photo / Frank AugsteinHari Kejn
Hari Kejn - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2024
Pratite nas
Rade Bogdanović, nekadašnji napadač Atletiko Madrida, Verdera i brojnih drugih klubova, a sada stručni konsultant RTS-a, bio je revoltiran zbog penala koji je Nemac Feliks Cvajer dosudio za Engleze protiv Holandije u polufinalu. Kratko i jasno, Bogdanović je poručio da je to sramota za UEFA i sudije!
Pitanje je da li je uopšte bio prekršaj Damfrisa nad Kejnom, ako je i bio, usledio je posle udarca kapitena Engleza ka golu Verbrugena.
„Obe reprezentacije su pokazale dobar fudbal, a što se tiče penala mislim da je sramota za UEFA da prezentuje ovakve sudije, ovakva suđenja, zato što je to, prosto nije korektno. Ja sam igrom slučaja, igrao centarfora pa mogu da kažem. Došao sam do lopte, šutnuo sam loptu i protivnički igrač nije uticao na mene kako ću ja da je šutnem, nije uticao. Da je bilo kontakta posle mog šuta, lopta je bila već iznad prečke kada je bio sam kontakt i to je savijena desna noga bila od odbrambenog igrača Holandije. I taj kontakt koji je bio minoran i mizeran po meni nije bio uslov za penal. Ja mislim da je ovo suđenje, jako, jako loše“, objasnio je u studiju RTS-a Rade Bogdanović, gostujući u emisiji „Svi igraju, fudbal pobeđuje“.
Po završetku susreta Engleske i Holandije i gola rezerviste Olija Votkinsa u prvom minutu sudijske nadoknade, koji je izabranicima Gareta Sautgejta trasirao put u finale sa Špancima, i sudijski analitirač i bivši sudija Dejan Nedić je poručio da penal nije postojao.
Istakao je da se sudija iz VAR sobe Bastijan Dankert bespotrebno.
„Kada ne treba da radi VAR, on radi i obrnuto. To je VAR sudija koji se umešao i uradio što ne treba. VAR sudija mora da se umeša samo kada je očigledna greška na terenu. Sudija Cvajer nije sudio penal i nema kaznenog udarca“, istakao je Nedić na RTS-u, takođe u emisiji „Svi igraju, fudbal pobeđuje“.
Oli Votkins - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
EURO 2024
Englezi slave „džokera“ – Votkins u 91. minutu srušio Holanđane za finale sa Špancima!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala