- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Zlatni brk“ za „zlatnog džokera“ – „Nije mu bilo teško“

© AP Photo / Martin MeissnerOli Votkins
Oli Votkins - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2024
Pratite nas
Engleska slavi svog heroja i „zlatnog džokera“ Olija Votkinsa, koji je u 81. minutu zamenio Harija Kejna, da bi u prvom minutu sudijske nadoknade pri rezultatu 1:1 postigao gol vredan finala. Za Dragoslava Stepanovića Stepija, sasvim dovoljno da ponese titulu „Zlatni brk“.
Stepi se, kao i uvek, odazvao pozivu sportske redakcije Sputnjika Srbija i sa radošću prihvatio ideju da proglašava najbolje igrače utakmica na Evropskom prvenstvu.
Simbolično, „nagradu“ smo nazvali „Zlatni brk“ po zaštitnom znaku legendarnog Stepija, brkovima koji imaju poseban status i u Nemačkoj, domaćinu Evropskog prvenstva.
„Mirisalo“ je na produžetke, vrlo moguće i na penale, jer su Englezi i Holanđani u drugom poluvremenu „spustili gas“ i demonstrirali potpuno suprotan fudbal od onog iz prvih 45 minuta, kada je viđen po jedan pogodak na obe strane, pogođena je prečka, kao i stativa.
A, onda – zatišje!
Završeno je burom emocija, slavljem Engleza i protestima Holanđana, zbog gola Olija Votkinsa u 91. minutu.
Lako je rešio direktnog čuvara i matirao golmana Verbrugena iz teške pozicije.
„Votkins zaslužuje Zlatni brk. Kod onakvog odbrambenog igrača njemu nije bilo tešok da postigne pogodak. Zašto? Zato što pogled defanzivca Holandije kad Votkins prima loptu, pokazuje da je on očekivao da golman spasi gol. Votkins je samo reagovao kao pravi špic i uradio je ono što se od napadača očekuje – dao je gol“, rekao je legendarni „brka“ Stepi za Sputnjik.
Stepanović nije mogao da ne prokomentariše situaciju iz 17. minuta kada je sudija iz Nemačke Feliks Cvajer dosudio jedanaesterac za Englesku posle kontakta Damfrisa i Kejna.
On je, kao i većina fudbalskih radnika, osudio ponašanje Nemca, koji je žestoko oštetio Holanđane.
„Penal je sramota! Nemačkoj sudija nije svirao penal protiv Španije, a sada je dosuđena najstrožija kazna kada se akcija završila. Kejn je šutnuo loptu na gol i tek posle toga dolazi do dodira dva igrača. To je odmazda da Nemcima nije sviran penal protiv Španaca, rekao bih. Ne vredi više ni taj VAR, video, jer tamo isto sede ljudi koji odlučuju pogrešno. Bilo bi bolje da kompjuter odlučuje kao kod ofsajda, bilo bi regularnije“, konstatovao je Dragoslav.
Pohvalio je Stepanović za kraj kapitena Engleske Harija Kejna.
„Ne bi bilo nezasluženo i da je 'Zlatni brk' pripao Kejnu. Naime, on je uz pomoć sudija izvukao nepostojeći penal, dok je Votkins bio brži od poslednjeg zvižduka i snalažljiviji od odbrambenog igrača Holandije“, zaključio je naš legendarni stručnjak Dragoslav Stepanović u razgovoru za Sputnjik.
Hari Kejn - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2024
EURO 2024
Rade Bogdanović o penalu i mrlji koju je Nemac bacio na polufinale: „Sramota za UEFA“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala