- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Zlatni brk“ za Mesijevog naslednika „Unikat!“

© AP Photo / Ebrahim NorooziLamin Jamal
Lamin Jamal - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
Pratite nas
Dragoslav Stepanović Stepi imao je možda i najlakši zadatak u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva prilikom dodele Zlatnog brka koji je otišao u ruke čuda od deteta, 16-godišnjeg Lamina Jamala. Gol za anale i TV špice, gol za istoriju evropskih i svetskih prvenstava, jer ga je postigao najmlađi ikada - as Španije i Mesijev naslednik.
Leva noga, Barselona, talenat koji se vidi na prvu loptu, golim okom. Kakva smelost i drskost, iz čista mira raspaliti po lopti sa 25 metara, a nemate ni 17 godina, i lopta završi u gordnjem desnom uglu Manjanovog gola, na mestu gde se spajaju prečka i stativa.
To je magija, to je talenat, to je buduća zvezda svetskog fudbala - nema dilemu Dragoslav Stepanović Stepi. Sputnjikov i njegov "Zlatni brk" odlazi pravo u ruke španskog krilnog napadača.
Stepi se, kao i uvek, odazvao pozivu sportske redakcije Sputnjika Srbija i sa radošću prihvatio ideju da proglašava najbolje igrače utakmica na Evropskom prvenstvu.
Simbolično, „nagradu“ smo nazvali „Zlatni brk“ po zaštitnom znaku legendarnog Stepija, brkovima koji imaju poseban status i u Nemačkoj, domaćinu Evropskog prvenstva.
Budući svetski igrač, on ne ubacuje loptu u 16 metara, pa ko je najbliži on šutira ili izbacuje. On pronađe igrača igrača kog niko ne može da spreči da da gol, ili sam postigne pogodak. Takav igrač danas je retkost, a opet kao Mesi dolazi iz Barselone. Oni su neumorni, imaju trenera i skaute koji imaju kapacitet da pronađu takve igrače i nije čudo da je već dobio dugoročni ugovor iz koga će teško biti da ga neko kupi, rekao je Stepi za Sputnjik.
Jasno je da je Barsin dragulj napravio razliku u polufinalu protiv Francuske, i da je na najbolji mogući način odgovorio na "prozivke" Adrijena Rabioa, koji je rekao da će Jamal morati više da uradi za finale.
Nije bilo priče van terena, već isključivo tamo gde je najpotrebnije u toj zelenoj gladijatorskoj areni, gde je od 22 gladijatora odskočio jedan dečak, budući svetski as, naslednik Lea Mesija.
Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
SPORT
Generalka u Moskvi – Partizan u poslednjem minutu „ispustio“ Lokomotivu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala