- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak saznao protivnika u polufinalu Vimbldona

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuka sa lopticama za tenis
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
Pratite nas
Novak Đoković igraće u polufinalu Vimbldona protiv Italijana Lorenca Musetija, koji je pobedio Tejlora Frica posle velike borbe rezultatom 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1. Taj susret na programu je u petak, 12. jula.
Očekivala se velika borba i upravo je to ono što su gledaoci i dobili. Lorenco Museti već je u prvom gemu zapretio Tejloru Fricu, ali nije iskoristio brejk lopte. Sa druge strane Amerikanac je svoju realizovao i stekao prednost u prvom setu.
Imao je Italijan još jednu priliku da se vrati, ali s obzirom na to da je nije iskoristio Fric je poveo rezultatom 1:0 u setovima.
Odmah je američki teniser osigurao brejk prednosti i u drugom setu, ali ga je rutinski vratio Museti koji je značajno podigao nivo igre. Italijan je poveo sa 5:3 drugim brejkom, ali se Fric vratio.
Odlučio je taj-brejk koji je italijanskog tenisera potpuno vratio u igru. Nastavio je da igra sigurnije, oduzeo je Fricu servis gem na startu trećeg seta, a potom još jednom u petom gemu i slavio je sa ubedljivih 6:2.
Očekivalo se da će Museti posle dva vezana seta uspeti u potpunosti da "slomi" Amerikanca, ali se dogodilo potpuno suprotno. Četvrti set pripao je Fricu i to rezultatom 6:3.
Meč je otišao u maksimalni pet set, u kom je u potpunosti izostala drama, zahvaljujući totalnoj dominaciiji Lorenca Musetija. Uništio je Frica s dva rana brejka i ekspresnog vođstva 5:0, zatim i konačnih 6:1, te je bilo jasno da Fric više nema šta da traži i da je za njega Vimbldon gotov, dok će Italijan na megdan Novaku Đokoviću.
Podsetimo, Đoković je do polufinala stigao bez borbe, nakon što je Aleks de Minor zbog povrede odustao od četvrtfinalnog susreta.
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
SPORT
Moskovljanka slomila Ukrajinku za polufinale Vimbldona – Jelena kao nekad Monika
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
SPORT
Novak u polufinalu Vimbldona!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala