- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moskovljanka slomila Ukrajinku za polufinale Vimbldona – Jelena kao nekad Monika

© AP Photo / Kirsty WigglesworthJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
Pratite nas
Jelena Ribakina, kazahstanska teniserka ruskog porekla, plasirala se u polufinale Vimbldona pobedom na Ukrajinkom Elinom Svitolinom rezultatom 6:3, 6:2. Uspeh koji Moskovljanka postiže na engleskoj travi podseća na uspeh kakav je Monika Seleš imala na Australijan openu i Rolan Garosu.
Samo sat vremena i dva minuta bilo je potrebno šampionki iz 2022. godine da počisti sa terena Svitolinu koja je za ceo meč uspela da dođe do jednog brejka.
Zanimljivo, taj brejk dogodio se u prvom gemu meča, a onda je Ribakina počela da prikazuje sve svoje raskošne udarce na koje ukrajinska teniserka nije imala odgovor.
Dva brejka u prvom i dva brejka u drugom setu napravila je rođena Moskovljanka koja je u izuzetnoj formi i koja kako se čini ima velike šanse da ponovi uspeh od pre dve godine kada je osvojila titulu na Vimbldonu.
Neprikosnovena je Jelena na engleskoj travi, a plasmanom u polufinale ušla je i u odabrano društvo. Samo su Monika Seleš, Margaret Kort i Kris Evert bile uspešnije u jednom parametru.
Ribakina je odigrala 21 meč na Vimbldonu i upisala 19 pobeda, dok je Monika Seleš imala neverovatan skor na Australijan openu 21/21, kao i na Rolan Garosu 20/21. Kada je reč o Kort imala je po 20 pobeda na svakom Gren slemu osim na Vimbldonu, dok je Evert isti uspeh imala na Rolan Garosu.
Za finale će se Ribakina boriti protiv Barbore Krejčikove koja je savladala Jelenu Ostapenko, letonsku teniserku, rezultatom 6:4, 7:6.
Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
SPORT
Generalka u Moskvi – Partizan u poslednjem minutu „ispustio“ Lokomotivu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala