- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Udarac za Amerikance – bez jedne zvezde u Parizu

© AP Photo / Tony GutierrezKavaj Lenard
Kavaj Lenard - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
Pratite nas
Kavaj Lenard, američki košarkaš, neće nastupati za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama. Iako je uvideo da je spreman, doneo je odluku da ostatak leta provede spremajući se za narednu NBA sezonu.
Loše vesti stigle su američkom timu tokom priprema za Olimpijske igre jer „drim tim“ neće putovati u Francusku u očekivanom sastavu.
Umesto Kavaja Lenarda mesto bi trebalo da dobije Derik Vajt, košarkaš Bostona.
„Kavaj je u poslednjih nekoliko nedelja pokušao da se spremi za Olimpijske igre, odradio je nekoliko jakih treninga u Las Vegasu. Osetio je da je spreman da se takmiči. Međutim, zbog respekta prema reprezentaciji i Klipersima odlučeno je da je u njegovom najboljem interesu da ostatak leta provede spremajući se za predstojeću NBA sezonu nego da igra sa timom na Olimpijskim igrama“, navodi se u saopštenju američkog tima.
Lenard se u proteklom periodu suočavao sa nekoliko povreda, a problem mu je pravilo i koleno. Međutim, očigledno je da se košarkaš dobro oseća i da ne želi da rizikuje da ugrozi početak NBA sezone.
Amerikanci su izgubili igrača koji je dvostruki MVP finala, dvostruki šampion NBA lige i dvostruki najbolji defanzivac godine.
Sjedinjene Američke Države na Olimpijskim igrama u grupi su sa Srbijom, Južnim Sudanom i Portorikom, a sa Orlovima će prethodno odigrati i pripremni meč u Abu Dabiju.
Lamin Jamal - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
EURO 2024
„Zlatni brk“ za Mesijevog naslednika „Unikat!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala