- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Otkriveni detalji pokušaja otmice ruskog Tu-22MZ

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaPilot ruskog vojnog aviona prati američki razarač u Crnom moru
Pilot ruskog vojnog aviona prati američki razarač u Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2024
Pratite nas
Obaveštajne službe kijevskog režima obećale su ruskom pilotu da će prevesti njegovu porodicu u Ukrajinu ako otme strateški bombarder Tu-22M3, ispričao je pilot Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u video snimku FSB koji je objavila televizija Rusija 1.

„Po njihovim planovima, moja porodica je trebalo da ode u Tursku, gde su ti momci (ukrajinski obaveštajci) trebali da ih dočekaju. Zatim, iz nekog razloga, u Moldaviju, i dalje u Ukrajinu, iako smo pričali o (zapadnoj) Evropi“, rekao je pilot.

On je naglasio da su sva obećanja predstavnika kijevskog režima izgledala neuverljivo.
Ukrajinske obaveštajne službe su njegovoj ženi dale poljsku karticu i otvorile račun za njegovu porodicu u poljskoj banci. Ali u isto vreme, ugovor o bankarskoj usluzi izdat u Ukrajini.
Na objavljenom snimku se vide, između ostalog, italijanska i poljska dokumenta, uključujući pasoše namenjene pilotu i njegovoj porodici.
„Očigledno je da su ukrajinske obaveštajne službe radile zajedno sa obaveštajnim službama NATO-a, bez kojih ne bi bilo moguće obraditi poljska i italijanska dokumenta“, prokomentarisao je operativac FSB, čije reči prenosi televizija.
FSB je danas saopštio da je sprečio pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvedu operaciju otmice ruskog bombardera Tu-22M3.
Avioni Tu-22MZ - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2024
RUSIJA
Sprečen pokušaj Ukrajine da otme ruski strateški lovac Tu-22MZ
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala