- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sprečen pokušaj Ukrajine da otme ruski strateški lovac Tu-22MZ

© Sputnik / Aleksej Filipov / Uđi u bazu fotografijaAvioni Tu-22MZ
Avioni Tu-22MZ - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2024
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti sprečila je pokušaj ukrajinskih obaveštajnih službi da, uz podršku zemalja NATO-a, organizuju otmicu strateškog bombardera Tu-22M3, saopštila je pres služba FSB Rusije.
„Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije sprečila je još jedan pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvedu operaciju otmice dalekometnog strateškog bombardera Tu-22M3, Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije“, saopštio je FSB.
Kako se ističe, ukrajinska obaveštajna služba nameravala je da regrutuje ruskog vojnog pilota da za novčanu nagradu (tri miliona evra) i italijansko državljanstvo preveze i spusti raketni nosač u Ukrajinu. Otkriveno je učešće obaveštajnih službi zemalja NATO-a u pripremi operacije i njenom sprovođenju, dodaje se u saopštenju.
„Tokom operativne igre ruski kontraobaveštajci su dobili informacije koje su pomogle našim oružanim snagama da granatiraju aerodrom Ozerno, Oružanih snaga Ukrajine“, objašnjeno je u tekstu.
Tu-22M3 je nadzvučni raketonosač-bombarder velikog dometa sa promenljivom geometrijom krila, dizajniran za uništavanje morskih i kopnenih ciljeva vođenim projektilima i vazdušnim bombama, nosač nuklearnih i konvencionalnih bombi i projektila.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala