- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Orban: Teško je zamisliti da se Rusija može pobediti

© Sputnik / Lola ĐorđevićViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2024
Pratite nas
Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u intervjuu nemačkom izdanju Bild da mu je teško da zamisli da Rusija može da bude poražena.
Po njegovim rečima, ruski predsednik ima jasnu sliku onoga što će se dešavati i kako Rusija može da pobedi.

„(Predsednik Rusije Vladimir) Putin ne može da izgubi ako pogledate vojnike, tehniku i tehnologiju. Pobediti Rusiju - to je teško zamisliti. Verovatnoća da Rusija zaista može biti poražena - ne postoji“, rekao je Orban u intervjuu Bildu.

Posle nedavnih razgovora sa Putinom i Vladimirom Zelenskim, Orban je rekao da će „naredna dva do tri meseca biti žešća, nego što mislimo“.
"Šta će se desiti na frontu u naredna 2-3 meseca do izbora u SAD? Biće mnogo gore. Tamo ima mnogo naoružanja, a Rusi su odlučni. Energija sukoba i broj žrtava biće još užasniji, nego što je bilo u poslednjih sedam meseci. Iako je i ranije bilo strašno. Ono što je pred nama je mnogo gore nego što mislimo", objasnio je mađarski premijer.
Podsetimo, premijer Mađarske je poslednjih par dana posetio Kijev, Moskvu i Peking, a danas kreće i za Vašington u nadi da će pokušati da izdejstvuje prekid vatre u Ukrajini.
Premьer-ministr Vengrii Viktor Orban vыstupil na ežegodnoй meždunarodnoй press-konferencii v Budapešte, Vengriя - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Orban nastavlja mirovnu turneju: Nakon Pekinga, ide u Vašington
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala