- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Orban nastavlja mirovnu turneju: Nakon Pekinga, ide u Vašington

© AP Photo / Denes ErdosPremьer-ministr Vengrii Viktor Orban vыstupil na ežegodnoй meždunarodnoй press-konferencii v Budapešte, Vengriя
Premьer-ministr Vengrii Viktor Orban vыstupil na ežegodnoй meždunarodnoй press-konferencii v Budapešte, Vengriя - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2024
Pratite nas
Mađarski premijer Viktor Orban iz Pekinga odlazi u Vašingoton u okviru svoje mirovne turneje koja ima za cilj da se pronađe način da se reši konflikt u Ukrajini.
„Sledeća stanica je Vašington“, napisao je Orban na društvenim mrežama, objavivši snimak ulaska u aviona koji napušta Peking.
Program Orbanove posete SAD nije saopšten.
Nakon Kijeva i Moskve, Orban je danas bio u poseti Pekingu u okviru svoje „mirovne misije“.
Tokom posete Pekingu, mađarski premijer Viktor Orban je obavestio kineskog predsednika o svojim posetama Moskvi i Kijevu, javila je centralna kineska televizija. Sa svoje strane, kineski lider je naglasio da Kina stalno promoviše pregovore o ukrajinskom sukobu i podržava sve napore za promovisanje mirnog rešavanja krize.
„Glavne pozicije i pravci napora Kine i Mađarske (za rešavanje ukrajinske krize) se poklapaju, Kina je spremna da nastavi da održava saradnju sa Mađarskom i relevantnim stranama“, dodao je Si Đinping.
Šef kabineta mađarskog premijera Gergelj Guljaš istakao je da Mađarska nema mirovni plan za Ukrajinu, da on treba da se dogovori sa stranama u sukobu.
„Nemamo konkretan mirovni plan, uvereni smo da se on može napraviti samo zajedno sa stranama (u sukobu). Ali, sigurni smo da je za dijalog potreban prekid vatre, jer je bez toga nerealno voditi delotvorne pregovore“, rekao je Gilas.
Atmosfera u Pekingu pred kongres Komunističke partije Kine - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2024
SVET
Orban kod Si Đinpinga: Kina je ključna sila u stvaranju uslova za mir u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala