- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak zbog Tare svirao violinu – Stefan oduševljeno imitirao tatu: „Krade mali“ /video/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthJelena, Stefan i Tara Đoković
Jelena, Stefan i Tara Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2024
Pratite nas
Mečeve Novaka Đokovića na Vimbldonu prate i njegova deca Stefan i Tara, a tokom duela srpskog asa i Alekseja Popirina, uspeli su u pojedinim momentima da slavnog tatu bace u senku zbog simpatičnih reakcija.
Kada je posle tri sata i pet minuta Novak Đoković savladao Alekseja Popirina u trećem kolu Vimbldona, pobedu je proslavio tako što je gestikulirao sviranje violine. Mnogima nije bilo jasno zbog čega je srpski as slavio na ovaj način, ali je kasnije stiglo pojašnjenje.
„To je bilo za Taru! Tara moja svira violinu već neko vreme, šest meseci i to je bio naš dogovor da ću tako da proslavim“, objasnio je Đoković.
Malena Tara velika je inspiracija najboljem svih vremena, a mečeve svog tate prati veoma mirno i to čitajući knjigu zbog čega je pobrala simpatije.
Sa druge strane Stefan Đoković daleko fokusiranije prati tatine duele, a koliko je oduševljen svakim potezom pokazao je tokom Novakovog meča protiv Popirina kada je imitirao smeč srpskog asa.
Stefanove reakcije zasmejavale su ceo Novakov tim, kao i publiku, a najbolji teniser svih vremena kasnije je pojasnio da njegov sin uživa u ulozi šoumena.
„Zanimljivo je, stvarno je zanimljivo. On kaže ‘moja glavna uloga je da sve zasmejavam‘, voli takvu ulogu. Uvek sa njim neki štosevi i zezanje. Danas smo igrali bilijar. Iznenadio me je, pobedio me je, napredovao je u bilijaru, ali... Krade mali! Igramo tako da je pravilo kada promašiš da uzmeš onu belu loptu i staviš gde hoćeš. On onda ‘nisam gledao‘, pa ‘svetlo‘, tako... Ko mu je tata, možemo znati odakle mu to“, rekao je Novak.
Istakao je da mu mnogo znači što je porodica uz njega na turniru.
„Vreme koje provodim sa njima je neprocenjivo, pogotovo na Vimbldonu, to nije samo meni omiljeni turnir, već i od moje supruge i od Stefana i Tare. Oboje vole da budu ovde. Jedinstveno je, odiše istorijom i tradicijom, lepo je. Stefan voli da igra na travi, igra i u dvorani, trenira sa trenerom, tu su deca i od Boba Brajana i raznih igrača koji svake godine igraju sa njim. Kvalitetno provodimo vreme, idemo i do šume, volimo to naše neko vreme, pravimo kućice na drvetu i svašta nešto. Bili smo i do grada, ali uglavno smo tu u Vimbldonu jer se dosta izgubi vremena u saobraćaju, važnije je da budemo odmorni, ali uvek imamo neke razonode“, zaključio je Novak.
U osmini finala srpski as igraće protiv Holgera Runea, danskog tenisera, a čini se da je uz ovakvu podršku sve moguće.
Marakana - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2024
SPORT
Kao da ga bilo nije...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala