- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva se oglasila o spekulacijama pojedinih balkanskih medija o krizi u rusko-srpskim odnosima

© Sputnik / Natalia SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2024
Pratite nas
Poslednjih nedelja brojni balkanski mediji, a posebno portal „Nova“, aktivno su širili lažne informacije o navodno nastalim poteškoćama u rusko-srpskim odnosima. Njihovi autori tvrde da dijalog Moskve i Beograda prolazi kroz krizni period i da je narušeno međusobno razumevanje bilateralnih kontakata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
U saopštenju se ističe da su ove izjave apsolutno netačne i protivreče činjenicama. Uprkos teškoj međunarodnoj konjukturi, bliske veze između Rusije i Srbije nastavljaju da se sistematski razvijaju na osnovu široke i konstruktivne agende.
„Sa partnerima redovno razmenjujemo pristupe i procene. Konkretno, o celom kompleksu rusko-srpskih odnosa detaljno je razgovarano tokom posete Beogradu 1-2. jula zamenika ministra spoljnih poslova Ruske Federacije A.V. Gruška. Njegovi susreti sa najvišim rukovodstvom Republike Srbije, uključujući predsednika Republike Srbije A. Vučića, predsednika Vlade M. Vučevića, potpredsednika Vlade A. Vulina, potpredsednika Vlade I. Dačića i ministra bez portfelja u Vladi Srbije N. Popovića. Više detalja možete pronaći u komentaru Ministarstva, koji je dostupan na svim onlajn izvorima Ministarstva spoljnih poslova“, objašnjava se u saopštenju.
U saopštenju se dodaje da je „očigledno da partnerski pristup razvoju saradnje Moskve i Beograda toliko uzrujava neke medije i one koji stoje iza njih, da se lažne informacije o takozvanom razdoru šalju u lokalno informativno polje čak i u svetlu nedavno održanih rusko-srpskih pregovora“.
Apsurdnost ovih publikacija prokomentarisala je ranije i ambasada Rusije u Beogradu.
Prozapadni portal „Nova S“, kao i nekoliko opozicionih portala, ranije je, pozivajući se na izvore, pisao da je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodno tri puta pokušao da razgovara telefonom sa ruskim liderom, ali on „nije želeo sa njim da razgovara“. Kako navode ovi mediji, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova završio je radnu posetu Srbiji nezadovoljan razgovorom sa predsednikom Srbije.
Ministarstvo spoljnih poslova - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2024
SRBIJA
Laž i dezinformacija: MSP i ministar Popović o spekulacijama medija o odnosima Rusije i Srbije
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala